Jump to content

torby skórzane z różnych zamówień

Recommended Posts

TomHagen

szyję na płaskim singerze i na łaciarce claes :) czasem cośtam ręcznie wydziergam, jak trzeba, ale to rzadko ;)

makowiec

wiaderko się nazywa potocznie "studnia" :D także blisko byłeś ;) tą akurat szyłem z nudów w przerwie między zleceniami, ale później jakoś poszła w świat ;)

no i dziękuje wszystkim za opinie :) jak coś się urodzi nowego to wrzucę ;) jest teraz w planach chanelka dla żonki mojej, to może jak mi sie nie zapomni zdjęć zrobić, to całą relację wrzuce ;)

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

veer- singh jesteś mistrz! Pieknie Ci to wychodzi. Już wiem do kogo sie zgłoszę w kwestii praktycznej nauki wszywania podszewek :) Jestem pod wrażeniem i to mega pozytywnym! Z jakich skór głównie korzystasz? Zresztą... pewnie przegadamy niejeden wieczór na PM :p

witam i przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, ale mi się firma otwarła w zeszłym tygodniu i kupe roboty miałem z ogarnieciem wszystkiego :) (niedługo pierwsze efekty działalności będę na forum ;) )

Z jakich skór głównie korzystasz? Zresztą

Skalpel, szczerze powiem że nie za bardzo znam się jeszcze na rodzajach skór, ale te torby jestem pewien że robiłem z bydlęcych skórek. Jeszcze nie miałem wtedy swojej działalności, więc między pracą dłubałem coś w zakładzie szewskim ojca gdzie pracowałem, on ma sporo kolegów którzy skądś biorą skóry i sprzedają póżniej gdzieśtam... czasem mu więc jakieś prezenty przynosili "za flaszkę". a to metr a to dwa, a to cztery............................. ;) no i leżało to czasem u nas po pare miesięcy nie używane, to co sie miało marnować... a po kilku torbach to, może i to tupet mój był, stwierdziłem, że zaczne wystawiac na allegro, więc już kupowałem skóry w hurtowniach w Radomiu (tak, wihm że to dziadostwo jest i strasznie drogo mają, ale się nie znałem na cenach jeszcze) nowe i z tych sobie dziergałem... a teraz się zaopatruje w Łodzi u państwa Kunce w hurtowni SKÓKAR i tam chyba zostanę juz po wsze czasy, tam juz jest wszystko, bydlęce, owcze, kozie, końskie z włosiem, świnki, futerka różne, i chyba strusia tez mają zawsze w kilku odmianach, spory wybór i fajne ceny, więc teraz już ze wszystkiego bede robił co mi sie spodoba :)

aktualnie jestem w trakcie shopperki ze wstawkami z zebry :) ale mało zdjęć mam jeszcze to se jeszcze chwile poczekacie na efekt :p