Krizg77 Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Witam Na początek zagadka Co to jest: ma trochę ceraty, trochę plastiku, trochę tektury i metalu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 14, 2012 Author Report Share Posted January 14, 2012 ...nie, to też nie jest parasol.... ...nie, to nie jest stół kuchenny.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 haha - domyślam się, że trafiłem Ale nie jestem wcale pewien. Ale to ja już odpadam, czy strzelać dalej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 14, 2012 Author Report Share Posted January 14, 2012 (edited) To są buty !!! Rękodzieło wschodnich Miszczów Ładne,.... nieprawdaż ? Ale... zaraz... zaraz.... cóż to się stało ...tak jak by się troszkę rozluzowały.... czy jak ? TO COŚ błyszczące mniej więcej na środku (i trochę do góry) to najnowszy sys. ćwiekowania przyszwy ZSZYWACZ TAPICERSKI Noooo a teraz trzeba je poskładać..... Żarty na bok i jedziemy... Najpierw przykleimy przyszwy do podpodeszwy... ...kupię zszywacz tapicerski i do dzieła - będzie jak oryginał... (dobra wiem, wiem... bez żartów) Podkleiliśmy przyszwy, teraz zajmiemy się podpodeszwami to coś po środku to stalka... wyszła bo chyba chciała się ze mną przywitać... (dobra, dobra, wiem... bez żartów) Pokleiliśmy podpodeszwy i wstawimy wypełnienia Teraz przyklejamy podeszwy, wzmacniamy śródstopie i wykańczamy BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited January 16, 2012 by Krizg77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Cudne Opowiadaj dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 14, 2012 Author Report Share Posted January 14, 2012 PRZYNAJMNIEJ 50 - 60 % mojej pracy to właśnie SZAOLIN KUNG-FU CIAJNA STYLEEEE...... ten szajs zalewa rynek.... ceny od 5 - 1000 zł to nie żart są takie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Są takie są ... Królują od czasu zniesienia dziesięciny i wprowadzenia rabunkowego dojenia podatnika - czyli czas zwyrodniałego kapitalizmu w Polsce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 A niech to ! Wiesz, faktycznie warto pokazywać klientom jaki jest faktyczny stan ich obuwia i ile pracy trzeba, by z tym sobie poradzić. Niech wiedzą również na co wydają pieniądze. Odsyłaj ich śmiało do swoich relacji. Myślę, że po takiej lekcji wyciągną wnioski i na przyszłość zastanowią się zanim podejmą decyzję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 Myślę, że po takiej lekcji wyciągną wnioski i na przyszłość zastanowią się zanim podejmą decyzję. Co do tego nie byłbym taki pewny.... Przedstawiam serial pod tytułem: "Z życia wzięte" Pewnego dnia przyszła do mojego warsztatu Pani, poprosiła mnie o sklejenie podeszw w butach, wytłumaczyłem jej dlaczego się rozkleiły...., że są to buty chińskie...., że nie należy ich przemaczać (dlaczego nie należy ich przemaczać).... na co Ona - stanowczym, lekko poirytowanym tonem: "no chyba sobie pan żartuje, to nie są żadne chińskie buty! Kupiłam je w polskim sklepie i drogo zapłaciłam! Ja nie kupuję chińszczyzny..." cóż miałem zrobić, pokiwałem głową, że rozumiem.... nie sądzę, że wyszła z mojego warsztatu przekonana co do prawdziwości moich słów, raczej pomyślała "cóż za ignorant i w dodatku bezczelny !!!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Wiesz, myślę, że szczerze nie miała złych intencji, tylko że to co powiedziała było prawdą. Niestety nie każdy interesuje się butami, żeby odróżnić dobre od złych. Ja bym nie umiał. Po prostu trzeba jakoś uświadamiać ludzi - może jakiś krótki artykuł o tym na co zwracać uwagę przy zakupie obuwia? Chętnie bym przeczytał, żeby unikach chińszczyzny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Ależ jest taki wątek . http://www.wbutach.pl/topic/640-nie-stac-cie-na-tanie-buty/ http://www.wbutach.pl/topic/76-kupujemy-buty/ http://www.wbutach.pl/topic/482-oznakowanie-obuwia-oznaczenia-na-butach/ http://www.wbutach.pl/topic/239-wachaj-buty-przed-kupnem/page__p__1552__hl__+wachaj++__fromsearch__1#entry1552 Jak widać nie jeden Bo ja wiem ? Może by z tego forum zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Ok, sorry, mój błąd, że nie szukałem, ale dziękuję za linki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts