Skalpel Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) To kolejna torebka zrobiona przeze mnie od początku do końca ręcznie. Torebka zrobiona ze grubej naturalnej skóry juchtowej grubości 2mm, w środku wyklejona dwoiną świńską w którą wszyta jest kieszeń na drobiazgi. Całość zszyta 1mm SLAMem w białym kolorze. Tu link do oryginału, .... z oryginalną ceną ;P http://www.barneys.com/on/demandware.store/Sites-BNY-Site/default/Product-Show?pid=00505028398547 Edyta: i jeszcze zdjęcie zadowolonej klientki Edited November 20, 2013 by Skalpel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Realizacja ekstra, klientka uśmiechnięta więc o to pewnie chodziło, ale lepiej byłoby gdyby oryginał stanowił jedynie inspirację dla projektu, bo wierne kopie źle się kojarzą. Jestem jednak pewien, że urocza klientka dokładnie tak chciała i nie było wyjścia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krit6 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Torebka też niczego sobie, podziwiam szew. Wszystko jak z maszyny, a przecież wiem że nie. Podrawiam, krit6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 (edited) teraz dopiero jakoś dotarłem do tej Twojej realizacji... no powiem Ci, że odwzorowanie jest idealne każdy szczegół jest oddany, nawet to szycie M na rączkach swoją drogą, patrząc na cenę oryginału, to... ja rozumiem, że firma, że marka, że jakość skóry... nie wiem co Ci ludzie biorą, ale niech biorą pół ? ? ? Edited March 7, 2014 by veer-singh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalpel Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 Veer-sing patrząc na tą cenę to My powinniśmy brać pół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 No tak, cena oryginalnej torby powala, ale cóż... buty znanego projektanta też kosztują kilka tysięcy, a założę się że na tym forum znajdę osoby, które zrobią lepsze i o wiele tańsze. Co do samej torebki. Bardzo ładna czysta robota. Jeśli miała być taka jak oryginał to udało się w 100% i chyba nie dało się tego lepiej zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalpel Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 Wniosek z tego taki, że wszyscyśmy powinniśmy się cenic a właściwie cenić naszą pracę (nie rozumieć przeceniać/przewartościowywać), czego jednak klienci czasami nie potrafią zrozumieć. Niedawno w nerwach umieściłem post na facebooku, pozwolę sobie dla przykładu go tu zacytować: Niedawno miałem przyjemność wykonać bardzo podobną torebkę: http://m.zalando.pl/patrizia-pepe-torba-na-zakupy-zolty-p1451h00i-e11.html ta przedstawiona jest zrobiona ze sztucznej skóry ze sztuczną podszewką szyta maszynowo przez małe chińskie rączki i kosztuje tyle ile kosztuje.Ta którą ja wykonałem zrobiona była z włoskiej skóry, wyklejona w środku naturalną skórą świńską i zszyta w całości ręcznie bez jakiejkolwiek maszyny w cenie niższej niż ta przedstawiona wyżej. .. i nich ktoś mi jeszcze k...wa powie "Boże, tak drogo!" Ehh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 ... nich ktoś mi jeszcze k...wa powie "Boże, tak drogo!" Ehh To prawdopodobnie nie był Twój docelowy odbiorca Nie możesz oczekiwać od każdego, by rozumiał i doceniał Twój trud, precyzję i warsztat, bo większość z definicji nie spełnia oczekiwań. Natomiast ta wąska, wrażliwa grupa odbiorców - to są właśnie Twoi Klienci Jak Ci pierwsi dojrzeją, to może kiedyś docenią to co robisz. Nie przejmuj się, rób swoje, wkładaj w to serducho i wyceniaj swoją pracę według własnych standardów ... efekty pojawią się same. Trzymam kciuki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts