mohican Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Na pewno młoda populacja ludzi nie pamięta lat dwudziestych minionego stulecia ja też nie ale ja z moim kolesiem tak to nazwę pamiętamy model lat 80 naszego stulecia były to buty to my nazwaliśmy je Chaplinami jest to model bardzo charekterystyczny. Jedyna osoba którą znalazłem w internecie to firma POLLACKI która to nawiązuje ze swoimi modelami do tamtych czasów na Pollackim wzoruję swój model buta -Powiem wam Wszystkim jak odebrałem kopyta byłem zaskoczony choć miałem wgląd do modelu-ale teraz po małych korektach to jest to co chciałem skłon kopyta 2.5 cm nosek buta podniesiony 3.5 czyli jakoś mniej więcej gra pokarzę model kopyta-jak Wam się podoba -bez względu na Waszą opinię i tak je zrobię 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Nie moja estetyka, ale sama historia mnie wciąga, także z przyjemnością będę śledził postępy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted March 24, 2020 Report Share Posted March 24, 2020 (edited) Witam, Dla mnie bajka, od jakiegoś czasu chodzą za mną buty z podniesionym nosami. Ostatnio przerobiłem sobie tak moje stare wojasy ( w sumie to nowe bo wcale w nich nie chodziłem, model podobny do otmentów montowanych sandałowo - dzisiaj już takich nie robią a szkoda) poszły w odstawkę bo jakoś brakowało im stylu i ognia... więc je trochę podkręciłem - minus to, że zmniejszyły się o pół numeru. TRZYMAM KCIUKI choć patrząc na Twoje realizacje to BĘDZIE OGIEŃ!!! ps. skąd masz kopyta, robione na zamówienie? Edited March 24, 2020 by Krizg77 Ok 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted June 12, 2020 Report Share Posted June 12, 2020 ...po prostu nie mogłem uwolnić się od ..... pragnienia.... ba przymusu posiadania takiego modelu, moim zdaniem ideał - siermiężna elegancja. nie mam czasu zrobić nowych więc podrasowałem moje stare no i jak? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 13, 2020 Report Share Posted June 13, 2020 Meastria, artyzm w czystej postaci i na bank jedyne 😍😍😍 Nie ma szansy by ktokolwiek był w stanie skopiować taki projekt. Nawet Chińczycy wymiękną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark Posted June 13, 2020 Report Share Posted June 13, 2020 🏆👑💎🎯 jedynie szkoda że coraz mniej osób potrafi zrobić coś takiego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Mohican... Projekt zapowiada się zacnie. Dosyć czesto widuję w necie buty zrobione w tego typu fasonie i nie należą do najtańszych. Pytanie pierwsze. Czy w przód nie jest delikatnie za długi? Dwa...Czy but na gotowo nie będzie uciskał? Trzy...kiedy zaprezentujesz? A tak w ogóle...dzień dobry się wszystkim ponownie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 7, 2020 Report Share Posted August 7, 2020 Zacni ludzie na fora ostatnio wracają po latach 😍😍😍 Chyba Facebook się skończył 🤣🤣🤣 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 7, 2020 Report Share Posted August 7, 2020 Mohican. Tutaj coś dla pobudzenia kreatywności: GULLAM: https://gullam.jp/shopping/93242.html VOOLICITY: https://www.etsy.com/listing/631646639/nubuck-shoes-richie?ref=shop_home_active_17 VATHIR: https://vathir.com/product/mens-3-hole-derby-shoe-black/ Jest jeszcze kilka innych marek lub mareczek, jednak ta ostatnia (Vathir) ma dosyć pokaźną kolekcję w tym stylu. O dziwo duża konkurencja jest za naszą wschodnią granicą. Dużo także jest japońskich producentów. Oczywiście głównie to hand made na zamówienie lub nisko seryjne produkty manufaktur. Znaczna ilość pomysłów w formie poglądowych obrazów w tym stylu (nazwijmy to vintage look) dostępna jest na Pintrest. Ps. Linki oczywiście poglądowo, chociaż Leather shoes BLACK No.1 od voolicity (https://www.etsy.com/pl/listing/691087085/skorzane-buty-black-no1?ref=landingpage_similar_listing_top-3)są po prostu genialne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts