Bananetti Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Korzystając z "okazji", że mój mały brzdąc wyrasta z kapciuchów postanowiłem ..... zrobić nowe kapcie na mikołajki dla mojej Crólewny. Znalazłem resztki błyszczącej wiśniowej skórki (mogła by być cieńsza), odpowiednie kopytko i do dzieła. model podstawowy i gotowa forma (mam nadzieję, że kolor, żyrafa i beżowe szycie przypadną małej gwieździe do gustu) mam nadzieję, że w ciągu tygodnia powstaną kapcie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 No to będzie super Mikołaj tego roku Fajny kolor. Trzymam kciuki za powodzenie jakże ważnego projektu i czekam ciąg dalszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Bananetti jaki to rozmiar? I czy masz 34/35? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Kopyto 15 cm, cosik w tym rozmiarze pewnie się znajdzie tyle, że nie są to znormalizowane kopyta a "nasze" Edited November 21, 2013 by Bananetti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Stópka córci ok.18 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 zerknę jak z obwodami naszymi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Podglądam może i mnie czymś zainspirujesz i zrobie cos dla mojego juniora Właśnie można by pomyśleć nad jakąs wypożyczalnią kopyt tak miedzy sobą ,dzieci rosną zmieniaja rozmiary kilka par dziećiecych mam jak by ktoś zainteresowany poczta niedroga możemy sie wymieniać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Przemo, dobry pomysł. Jeżeli będziecie ZA, to proponuję osobny wątek, np. "Baza forumowych kopyt", gdzie umieszczalibyście fotki z wymiarami i rozmiarami. Wtedy w razie potrzeby swobodnie moglibyście szybko sprawdzić, kto co ma i uderzać już bezpośrednio. Ma to sens? Co myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Forumowa baza kopyt. Powiem szczerze, że to fajny pomysł. Mam jednak pewne obawy. Co na to inni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Mam jednak pewne obawy. Z czym są związane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 HHHmmm myśle że że każdy z nas to gentleman możemy sobie zaufać wprowadzic jakieś jasne zasady przesyłke pokrywa wypożyczający po prostu przy odesłaniu nawet w paczke wkłada pieniądze to niewielka przeciez kwota ewentualnie cos koledze na górke za fatyge czas ustalamy miedzy soba kopyta raczej sie nie psuja przeciez sami wiemy że niekiedy zalegaja mieśiącami na pólkach ale sprzedawać nie chcemy nigdy nie wiadomo kiedy sie przydadzą A moga sie komuś przydać ja uważam że ryzyko nie wielkie a sami wiemy jakie sa problemy i koszty z nowymi sprawa do obgadania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 (edited) super pomysł, ja tez jestem za własnie czasem co poniektóre te kopyta leżą i się nie przydają właścicielowi, a można by pożyczyć komuś i zobaczyć efekty tutaj... super, ja w to wchodzę! można by porobić zdjęcia i wpisać wymiary i będzie cacy. jak się ogarne z moją nową pracownią, to się dołącze Edited November 23, 2013 by veer-singh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Proszę zatem pierwszych chętnych o zrobienie fotek i zamieszczanie ich wraz z opisem oraz wymiarami w osobnym wątku. Pierwsza osoba tworzy wątek o nazwie "Forumowa baza kopyt" i możecie się dzielić. Proponuję udostępniać kopyta ludziom ze stażem forumowym i reputacją. W ten sposób minimalizujecie ryzyko, choć oczywiście wszystko zależy od Was samych. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest grer8 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Przemo, dobry pomysł. Jeżeli będziecie ZA, to proponuję osobny wątek, np. "Baza forumowych kopyt", gdzie umieszczalibyście fotki z wymiarami i rozmiarami. Wtedy w razie potrzeby swobodnie moglibyście szybko sprawdzić, kto co ma i uderzać już bezpośrednio. Ma to sens? Co myślicie? Ma to duży sen , powinno to już działać na stronie admin masz dobry pomysł działaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Zainicjonowałem postaram śie do konca tyg choćiaż te dziećięce kopytka wstawić nie są to supermodne kopyta ale porządne niemieckie z podbitą blachą podejrzewam że mam ich od pierwszych kroków naszych skarbów przynajmniej do 1 komuni Admin gdzie można wstawić bo ja za bardzo nie kumaty w robieniu stron na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Zrobione - w tym wątku umieszczajcie Fotki: http://www.wbutach.pl/topic/2242-baza-forumowych-kopyt-szewskich/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 (edited) Makowiec pytałeś o kopyto 18 cm, czy te 18 cm to już z naddatkiem 5-8 mm czy sama stopa? Jakie obwody w palcach i przez piętę? 18 i 18.5 mam. A z uwagi na zbliżające się mikołajki zagęściły się prace związane z przygotowaniem butów dla Jej wysokości ... Edited December 3, 2013 by Bananetti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted December 5, 2013 Author Report Share Posted December 5, 2013 No i jesteśmy krok dalej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 :good: Naprawdę czadowe! Z podeszwami będzie wręcz rockowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 He...fajniaste buciki. Paluszki odkryte? Stopa 18/18.5 cm długa, obwód w palcach 17.5 cm, przez piętę 25.5 cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted December 5, 2013 Author Report Share Posted December 5, 2013 (edited) Stopa 18/18.5 cm długa, obwód w palcach 17.5 cm, przez piętę 25.5 cm Buty - kapciuch z jak najbardziej otwartymi noskami. Co do kopyta kopyta to jeśli potrzebujesz kopyta dla stopy z naddatkiem o długości 18,5 cm (ściółka odpowiednio ok 4-5 mm krótsza) i ww obwodach to moje kopyto będzie r. 17. Jest to kopyto trzewikowe (optycznie podobne do tego wyżej z pierwszego posta) więc jeśli masz ochotę sprawić półbuty to będą kiepsko leżały pod kostką. Jeśli stopa ma natomiast 18.5 to potrzebne będzie większe, którego w tym momencie mam problem z namierzeniem. Edited December 5, 2013 by Bananetti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted December 6, 2013 Author Report Share Posted December 6, 2013 (edited) Jak to w Polsce bywa 1 dzień obsuwy. Ale projekt zakończony. Edited December 6, 2013 by Bananetti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krit6 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Całkiem zacne te buciki, widać rękę mistrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Noooo Staryyyy !!! Jak z najlepszej paryskiej wystawy sklepowej Cud, miód, malina ... a pod względem dopasowania zapewne totalne optimum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted December 9, 2013 Author Report Share Posted December 9, 2013 By podsumować, buty na nodze wyglądają co najmniej tak dobrze jak na zdjęciu. Cholewka leży dobrze, mama zarządziła, że do eksploatacji wejdą dopiero na święta co spotkało się z dezaprobatą użytkowniczki. Na spód użyłem vibramu new flex 6 mm i do tak małych butów uważam że najlepszy byłby 4 mm wtedy jeszcze lepiej "pracowała" by podeszwa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts