nick555 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Hej,dziś oddzielny topic, bo pasek na to zasługuje imo. Pasek w zamyśle miał być ze starej skóry. Doczekała się użycia w końcu, stara torba mojego świętej pamięci dziadka. Miałem ją już kilka lat, miałem reanimować ale paskotwórstwo zwyciężyło. Dziadek twierdził, że chodził z nią do swojej pierwszej pracy, od razu po wojnie. Wychodzi z tego, że skóra ma lat co najmniej ponad 60. Torba była klasyczna do bólu, bez udziwnień, dodatków itp. Niestety, małomądry, nie zrobiłem zdjęć... Coś w tym stylu, tylko ciut mniejsza : Przed pruciem, bałem się, że skóra będzie do niczego. Po kąpielach, tym bardziej. Ale po wyschnięciu (prawie trzy tygodnie w temperaturze pokojowej), wycięciu paska, sklejeniu, okazało się, że na upartego, można by nosić bez wosków, balsamów itp. Ku potomności pasek został grubo zaimpregnowany, na pewno trochę posłuży. Kilka fotek, niestety z lampą, więc ciut się wszystko świeci i nie widać charakteru skóry. Jutro być może dorobię lepsze. Ale pasior wyszedł imo świetnie, jest całkowicie w stylu jaki lubię. Pewnie niektórzy stwierdzą, że szyty slamem byłby lepszy. Jednak ja slam omijam jak mogę najdalej Nie lubię. Na zdjęciach, z ręcznie robioną klamrą, przez człowieka który opanował o do perfekcji. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 I pasek, i klamra, i fotki miód malina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick555 Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 I jeszcze jedna: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Dobijaj, dobijaj ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts