aSi Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Witam, sprężyłem się i w poprzednim tygodniu machnąłem drugą sztukę. Nie dziwię się czemu one u Johna Lobba kosztują powyżej 4 tyś Euro. Zrobienie samej cholewki zajmuje tyle co uszycie całego prostego buta. Jakbyście się pytali skąd taka kolorystyka, to odpowiadam takie miałem skóry. Poprawiłem kształt zszywanych elementów i wydaje mi się, że jest już dobrze i proporcje są zachowane. W niektórych miejscach dziurki przy ćwiekowaniu dalej wychodziły jajcowate ale już doszedłem co trzeba zrobić, żeby były okrągłe. Jedynie co spaprałem to ten wzorek na czubku buta, który wyszedł za duży. Chyba nadszedł czas, żeby zrobić parę już prawdziwych Oxford Full Brogue. Pozdrawiam a 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Dzięki za relację aSi. Widać, nie próżnujesz Cisza u forumowego speca oznacza, że zaraz coś będzie Krizg77 coś nam milczy od dawna. W końcu jak coś pokaże, to pewnie pospadamy z krzeseł Chyba nadszedł czas, żeby zrobić parę już prawdziwych Oxford Full Brogue. Skoro tak czujesz, to tak pewnie jest. Czekam na projekt, z którego sam będziesz zadowolony i trzymam kciuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 ... Jedynie co spaprałem to ten wzorek na czubku buta, który wyszedł za duży. ... Może powodem jest zbyt duża średnica otworów przez co są zbyt "rozsypane" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts