piotr-cz Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Skóra formowana na mokro, barwiona bejcami i woskowana, szyta nicią lnianą Pasek z taśmy bawełnianej z końcówkami ze skóry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Od tyłu na razie podpytam Hawka sam kułeś ? Ile to ma warstw ? Nie pytam czy potrafi golić ,ale wiem że się da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr-cz Posted March 12, 2012 Author Report Share Posted March 12, 2012 Od tyłu na razie podpytam Hawka sam kułeś ? Ile to ma warstw ? Nie pytam czy potrafi golić ,ale wiem że się da Ten hawk nie jest kuty tylko szlifowany z jednego kawałka stali to jeden z moich pierwszych hawków. Stal jednorodna, a efekt dziweru uzyskany przez selektywne hartowanie w wodzie, co pozwoliło golić ale normalnie nie stosuje przy hawkach aż tak dużej twardości... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Na mnie ten projekt robi ogromne wrażenie. Podoba się bardzo i myślę, że czasem nawet przydałby mi się na osiedlu albo w samochodzie, bo kiedy siła argumentu przestaje działać, to sama demonstracja argumentu siły działa (bez jej używania oczywiście) Bat od Koonia i Hawk od Piotra - zestaw obowiązkowy pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 To się pomyliłem i dziwiło mnie początkowo ,że to damast . Wiem że forum nie o tym - ale nie mogłem się powstrzymać . Sam Hawk robi naprawdę wrażenie ,a oprawienie go jest naprawdę eleganckie w formie i współgra - zresztą wszystkie prace u Ciebie współgrają, a to nie każdemu się udaje . Trudno jest sensownie zgrać drzewo ,metal i skórę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts