AAAnka Posted May 11, 2018 Report Share Posted May 11, 2018 Mam problem ze skrzypiącymi podeszwami w klapkach na koturnie (Fly London).Guma jest dość miękka, protektor ma wzory w kształcie much i potwornie skrzypi na panelach.Buty są niezwykle wygodne ale chodzenie w nich po biurze to horror dla mnie i dla innych? Czy można coś z tym zrobić (oprócz podklejenia ich np. cienka gumą)?Skrzypienie generuje sam protektor(tak jak np. tzw.traper z miękkiej gumy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Witam:) szkoda, że nie dodałaś zdjęcia... trudno wyrokować bez portretu podejrzanego(-nych). Z opisu na e-obuwiu też niewiele wynika "podeszwa - wysokogatunkowe tworzywo" a pod to pojęcie można podpiąć dosłownie wszystko... najlepiej udać się do szewca żeby ocenił dostępne opcje w konkretnym przypadku - w "najgorszym" przypadku, można je podkleić gumą np. styrogumem, a żeby podeszwy nie straciły swojego unikalnego wyglądu - charakteru trzeba je odpowiednio i umiejętnie opiłować, dlatego należy udać się do "dobrego, tudzież doborowego szewca jak się zowie". ? Pozdrawiam ps. dodaj fotki podeszwy - będzie można powiedzieć coś więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AAAnka Posted May 16, 2018 Author Report Share Posted May 16, 2018 Właśnie chciałam załączyć, ale nie miałam ich przy(na) sobie.Teraz znalazłam ten sam model w sieci i widok podeszwy: Chyba "muszki" trzeba zakleić, choć podoba mi się ten wzorzysty protektor...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AAAnka Posted May 18, 2018 Author Report Share Posted May 18, 2018 Znalazłam poligumę do zelowania spodów, najcieńsza 1,3 mm http://szewex.pl/shoper5/pl/p/POLIGUMA-PARIS-1%2C3mmBEZ480x600/2342 Pytanie: czy dałoby radę przykleić ją bez ścierania tego wzoru na protektorze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted May 19, 2018 Report Share Posted May 19, 2018 poligum mimo niewielkiej grubości jest dość sztywny więc nie polecam radziłbym styrogum np. http://dlaszewca.pl/zephir-sky-chmury-styrogum-4mm-bez-p-1125.html jednak żadnego materiału nie da się przykleić nie ścierając wierzchniej warstwy podeszwy - w tym przypadku jest to protektor - trzeba go usunąć (poza tym myślę, że to właśnie protektor jest odpowiedzialny za hałas) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Posted June 29, 2018 Report Share Posted June 29, 2018 Teraz lato sprzyja aby spróbować następującego sposobu: pochodź w nich po gorącym piasku. Po plaży znaczy się. Najlepiej kilka kilometrów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AAAnka Posted June 30, 2018 Author Report Share Posted June 30, 2018 Ojej, gdybyś dał mi tę radę wcześniej to bym je ze sobą zabrała na urlop ?jestem właśnie od tygodnia nad morzem i kilometry po plaży za sobą, aczkolwiek boso ?. Zauważyłam że po kilkukrotnym przejściu się po mieście i betonie już jest ciut lepiej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 Właśnie o to chodzi, żeby tę gumę trochę "stępić" tzn. zaokrąglić krawędzie bieżnika (chodzenie po betonie) a przy tym aby stała się mniej "lepka", co zapewnią wbite w gumę mikroskopijne kryształki kwarcu (piasku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baba Posted August 31, 2018 Report Share Posted August 31, 2018 Się podepnę Ratujcie. Buty nowe, baaardzo wygodne no tyyle dodatkowych cm wzrostu!! ;)) W sklepie - cisza, w domu - git, na dworze - bez problemu... W pracy... Masakra... Pracuję w urzędzie, 3 piętra korytarzy z jakimś standardowym pcv na podłodze. No wszyscy mnie słyszą! A dźwięk wybitnie wredny i głośny... Wymyślicie coś? But.m4a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 1, 2018 Report Share Posted September 1, 2018 Zmienić buty Zmienić podeszwy Zmienić podłogę Zmienić robotę Jakby nie patrzeć wychodzi ZMIENIĆ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baba Posted September 1, 2018 Report Share Posted September 1, 2018 Oscyluję między 1 a 4... ? ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AAAnka Posted September 3, 2018 Author Report Share Posted September 3, 2018 Ciężkie zadanie ze względu na ten głęboki protektor...Trzeba by było zeszlifować całkowicie (pewnie ok.0,5cm) i nakleić "coś" innego...Moje skrzypiące klapki dzięki łażeniu po mieście troszkę przycichły ale i tak wszyscy słyszą że idę po kawę (znowu)? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts