MOD Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 Aplikuj z odległości 30cm. Jak nie widzisz coś pod światło to spróbuj albo mocniejszym cleanerem, albo wyrównaj to jakimś kremem lub pastą kryjącą: https://multirenowacja.pl/pasta-do-butow-sport-super-black-75ml-czarna-mocno-kryjaca.html Przed użyciem czegokolwiek, zawsze wykonaj próbę na skrawku, by się upewnić jak dany materiał reaguje. Unikniesz przygód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba560x Posted September 22, 2018 Report Share Posted September 22, 2018 Ta kwestia nie została tutaj poruszona. Co jaki czas Tarrago nano protektor powinien być odnawiany na materiale? Są obecnie jakieś produkty konkurencyjne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted September 24, 2018 Report Share Posted September 24, 2018 Kwestia była poruszana i to wielokrotnie. Powłokę warto odnowić w momencie, w którym zauważysz pogorszenie parametrów, tj. materiał mocniej puszcza wilgoć, jest bardziej podatny na zabrudzenia itd. Ludzie bardzo różnie piszą. Jednym wystarcza 2-3 warstwowa aplikacja na 3 miesiące, a innym na 3 tygodnie. Przy tej jakości Tarrago Nano raczej konkurencji nie ma. Jest produkt Crepa, który zbliżył się skutecznością, ale mniejsze opakowanie 200ml kosztuje więcej niż 400ml Tarrago, także ten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Testo Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 nie problem napisał: "O ile fluorocabonowe można nakładać w nieomal dowolnej grubości i niema to zupełnie znaczenia dla samej hydrofobowości to z Nanoimprenatami jest zupełnie inaczej...Nanoimpregnaty jak wspomniano działają na wskutek pewnej polimeryzacji na samym podłożu .Cząsteczki Nanoimpregnatu układają się w mikro piramidki które to właśnie posiadają właściwości hydrofobowe jak i olejofobowe.Przesadzenie z aplikacją czyli jakby dołożenie drugiej warstwy powoduje częściowe odwrócenie reakcji tej polimeryzacji preparatu i przekładając to na praktykę powierzchnia taka w tych miejscach zaczyna się naglebrudzić - na pocieszenie powiem ,że jest to zjawiskochwilowe i po przywarciu tej warstwy dosłownie dobrudu efekt zanika - pozostała powłoka nie tracizdolności hydrofobowych i olejofobowych ,czego nieda się powiedzieć o fluorocarbonowych powłokachktóre działają poniekąd inaczej ." Na stronie multirenowacja na temat tarago nano oil protektor: " Zaleca się dwa-trzy razy powtórzenie czynności dla uzyskania lepszego efektu" nano to nano, to jak w końcu z tym jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 Nie mam pojęcia o co pytasz, ale jest dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Testo Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 Chodziło mi o to że w pierwszym poście napisane jest żeby unikać nawarstwiania nanoimpregnatów bo to daje efekt odwrotny do zamierzonego. Na stronie sklepu natomiast jest napisane aby powtórzyć aplikację 2-3 krotnie (chodzi o ten preparat konkretnie: https://multirenowacja.pl/nano-oil-protector-spray-400ml-impregnat-tarrago.html). Zdecydowałem się na zakup preparatu do czyszczenia Tarrago Oil Tanned Cleaner i chcę sobie dobrac nanoprotektor ale teraz nie wiem jak go stosować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Nie znam tego zjawiska. Zazwyczaj aplikuję 2 warstwy, ale drugą po 1-2h. Z tego, co pamiętam to sam producent zaleca 2-3 warstwy jeżeli 1 nie daje efektu, który zadowala, ale mogę się oczywiście mylić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts