Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 (edited) Nie licząc powitania to mój pierwszy post - proszę więc o wyrozumiałość jeśli piszę go w niewłaściwym miejscu. Zainwestowałem dziś w ( mam nadzieję ) dość dobre buty - Sancho model 5049. Aktualnie czekam na przesyłkę i jako, że chciałbym aby posłużyły mi trochę dłużej zaczerpnę trochę wiedzy : od czego zacząć pielęgnację i czy warto podbić je "żabkami" - mam tendencje do zdzierania obcasów ( są drewniane ). Kupiłem już drewniane prawidła, w domu zostało mi po czyszczeniu tapicerki w aucie mydło do skór Avel, prócz tego mam też mydło Carr & Day & Martin Saddle and Leather Soap - przyda się ? Edited September 6, 2013 by Iron.Falcon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Buty na każdy dzień do łażenia czy na Choppera ? Przyda się mydło zawsze Witaj . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 ...do łażenia - choć może nie na każdy dzień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Kriizg trochę popanikował chyba Drewniany obcas obciągnięty skórą wynikał z pewnej tradycji i rodzaju podłoża . Kiedyś kowboje nie dreptali po bruku i asfalcie - więc albo klimat albo ... Ja bym chyba je "podkul" na dzień dobry . Ponoś je do pierwszej konieczności umycia ( to radzę zawsze ) Później dał bym po myciu to mam i chwalę sobie - właśnie do takich skór i klimatu vintage . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 nie nabijaj się ze mnie czyli póki ich nie ufajdam na tyle, żeby wymagały mycia to smarować ich niczym nie trzeba - dobrze rozumiem ?tym smalcem później to tylko podeszwę czy cholewkę również mogę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Dobrze kumasz . Szkoda nadmiaru uczuć na starcie . Kto tu się z Ciebie nabija ? Dawaj go Nie pamiętam czy nie_problem nie miał czegoś innego na podeszwy . Masz całą podeszwę skórzaną ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 w łapce jeszcze tych bucików nie miałem ;-) więc nie wiem czy całą czy nie całą - legenda głosi jak na załączonym obrazku, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Można je też nieco podgumować gustownie ( nic urgującego by było ). Wtedy z podeszwami wiele do działania by nie było . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 Podeszwy to zdecydowanie najsłabsze ogniwo ( nie ważne jak mocne są ) moich butów :-( Koślawo chodzę i ścieram obcasy :-D To moje robocze buciwo ma 6 lat.... niezliczoną ilość wyskoków z kabiny i km po parkingach :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Wyglądają jakbyś się ciągał za siodłem Oj ortopeda się kłania chyba . Pewnie jakiś się nawet odezwie - bo to się daje korygować wkładką ortopedyczną - ale ja nie fachowiec - ja ten zły tylko jestem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 gadanie kobiety mówią, że dodaje mi to uroku :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Redaktor naczelny gazety "Prawda" była kobietą ? Ja tam homofob jestem to się nie znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 nie znam jej/jego ;-) A moim koślawym stąpaniem to długa historia ;-) po prostu w moim przypadku powiedzenie sport do zdrowie się nie sprawdziło wiązadła w moim kolanie nie są już takie jak kiedyś i noga mi się troszkę blokuje ja się przyzwyczaiłem ale buty nie chcą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Ouraline będzie całkiem spoko, a podeszw osobiście bym nie gumował - no może żabki, skoro jest tendencja do zdzierania. Wszak nie po to kupuje się buty na skórzanych spodach, by je od razu zaklejać oponą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Niby nie_problem a jednak .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 7, 2013 Author Report Share Posted September 7, 2013 też wolę bez gumki... ale czasami kwestie bezpieczeństwa biorą górę nad upodobaniami But będzie funkcjonował w typowo roboczym środowisku.... zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 But będzie funkcjonował w typowo roboczym środowisku.... Skoro tak, to zmieniam zdanie - guma i to bez 2 zdań Na skórze już nie jednego orła wywinąłem, a wina wcale nie było tak dużo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 7, 2013 Author Report Share Posted September 7, 2013 problem chyba został rozwiązany tzn. jak się okazuje nigdy go nie było. Na stronie innego sklepu netowego jest zdjęcie podeszwy.... a tam : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Czasem jest tak, że dany model występuje w 2 opcjach, na gumie i bez Nie wiem jak tutaj, ale obstawiam, że faktycznie jest jak na fotce i dzięki temu kilka Euro więcej w portfelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 7, 2013 Author Report Share Posted September 7, 2013 liczyłem, że dziś przyjdą i zrobię rundkę zapoznawczo-testową... zwłaszcza, że auto pod domem no ale trudno - czekam do poniedziałku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Niebieskim "maluchem" jeździsz - czad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 12, 2013 Author Report Share Posted September 12, 2013 i jest "pół na pół" obcas w gumce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Podejdź do szewca jeszcze . Cudne ale skórę dobijesz w planowanych warunkach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts