makowiec Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 (edited) Dzisiaj - z racji, że buty jeszcze niedokończone - przedstawiam kolejną swoją pracę. Jest to etui na dokumenty dla kierowcy. Swoje miejsce znajdą w nim: dowód rejestracyjny, prawo jazdy, dwie karty (niekoniecznie kredytowe) i niewielka przegródka na kilka banknotów. Chyba to, co w takim etui być powinno znajdzie swoje w nim miejsce. Skóra miękka, warstwy zewnętrzna i wewnętrzna klejone i szyte czerwoną nicią (stąd taka nazwa). Wydaje mi się, że sztywność końcowego rezultatu jest co najmniej dobra. Jakie wykonanie? To już zależy od waszej oceny. Temat dodałem tutaj, bo w sumie to tak na dobrą sprawę nie wiedziałem gdzie. Etui jest formą podziękowania dla kolegi @mohican, który podesłał mi ostatnio kilka zbytecznych mu całkiem fajnych kawałków skóry. W zamian zaproponował właśnie coś takiego. A więc...voilà. Mam nadzieję, że o czymś takim myślał i będzie służyło mu to dobrze i długo. Jest to moja pierwsza realizacja w TYM właśnie temacie. Poniżej kilka fotek. Ps. @mohican, podeślij mi proszę na priva swój adres, bo wstyd się przyznać, ale pudełko poszło na makulaturę zanim skroiłem się aby spisać adres. Edited September 1, 2013 by makowiec 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Z człeczej skóry też coś wydziergasz ? Oddam swoją - nawet lustro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Fajowskie, pomysłowe z jajem! Dla mnie jeden z ciekawszych projektów tego typu jakie oglądałem. Małe, a pojemne ... i o to chodzi :guitar: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Witam-małe i pojemne o czymś takim myślałem ,dobrze że pomyślałes o dowodzie rejestracyjnym podoba mi się.Szybko sie zebrałes do dzieła dzięki- na pewno posłuży mi długo .Jak bym pokazał ten który obecnie mam to byś sie dopiero rozbawił jeszcze raz dzięki-pozdr.-mohican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted September 15, 2013 Author Report Share Posted September 15, 2013 Dzisiaj wykonałem kolejne etui na telefon. Telefon LG (zabijcie mnie nie wiem jaki model) - cieniutki i długi. Poniżej kilka fotek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Perfecto! A teraz się przyznaj ile tych telefonów nosisz w kieszeni i po co Ci tyle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted November 2, 2014 Author Report Share Posted November 2, 2014 Witam. Poniżej kolejne etui na telefon. Tym razem Sam....ung. Skóra w rzeczywistości czerwona tutaj ze względu na oświetlanie bardziej różowa. Wnętrze oczywiście delikatny zamszyk. Pasek rozwiązany w trochę inny sposób jak dotychczas. Oczywiście nic specjalnego, ale zawsze coś. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts