Xolu Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Witam, jest to mój pierwszy temat jak i post na tym forum Trafiłem tutaj, gdyż na innych stronch występowała duża rozbieżność zdań dot. impregnacji obuwia. Myślę, że tutaj znajdę odpowiedź na moje pytania, a wy jako, że w przeciwieństwie do mnie jesteście profesjonalistami w tym fachu, pomożecie mi Tydzień temu zakupiłem buty jesienno-zimowe marki Wrangler , model Massive Top, wersja kolorystyczna Truffle. Zdaję sobie sprawę z tego, że naprawdopodobniej natrafiłem na zły dział, gdyż sam nie potrafię dokładnie zidentyfikować typu skóry. Mamy tu do czynienia z kawałkiem skóry nieco wygładzonej, ale również i zamszem. Ale tak jak wspomniałem, są to tylko moje sugestie, które mogą okazać się błędne. Jako, że są to buty nowe, przeznaczone na jesienno-zimową porę chciałbym je właściwie uchronić przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi. Głównie mam na myśli ochronę przez wilgocią. Jednakże jeśli macie dla mnie jakiekolwiek inne rady na przyszłość to również proszę o ich zamieszczenie tutaj URL z fotografiami owych butów: http://www.zalando.d...12x001-102.html Pozdrawiam i z góry dziękuję za okazaną mi pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Skoro nowe to tradycyjnie ... Ponosić . Umyć . W tym przypadku zaimpregnować jedynie np Nano impregnatem . To jest jak sądzę zamsz (przetarty - czyli taka stylizacja na Vintage ) Później sam zdecyduj - poszperaj na forum - tematów podobnych i rozwiązań całkiem już nie mało Pozdrawiamy . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Jeżeli są wątpliwości lub skóra jest łączona w taki sposób, że ciężko szorstką i licową potraktować z osobna, zazwyczaj polecam produkty uniwersalne do obu typów skór. Dlaczego? Bo jak szorstką potraktujesz tłuszczami to ją zlicujesz, a nie każdy pożąda takiego efektu. W tym przypadku polecam: Tarrago Universal Cleaner (czyszczenie skór szorstkich i licowych) Tarrago Nano Protector (Impregnat niemal do każdego rodzaju skór i materiałów) Na początek tak, jak AXE316 wspomniał - pośmigaj eksploatując fabryczną impregnację Przy pierwszej potrzebie czyszczenia zaimpregnuj i powinno być jak trzeba pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts