Krizg77 Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 (edited) Witam Dziś zajmiemy się damskimi szpilkami (ofiarami przemijania mody) wydłużone czubki... czy to kiedykolwiek było ładne? wygodne?...hmm rzecz gustu - jedno co jest pewne BYŁY MODNE ...zaczynajmy więc, po wstępnej przymiarce obcinamy nosy (ważny moment bo obciętych już nie przymocujemy...) ...a to nosek w przekroju 3 warstwy (od lewej: podszewka, usztywnienie i wierzch) ...musimy je r złożyć znacznie bardziej żeby usunąć pozostałości usztywniacza (jest bardzo sztywny i mógłby kaleczyć stopę) zamiast niego wstawimy elastyczne taśmy ...teraz zajmiemy się podpodeszwami - w czarnych wybrałem zaoblony kształt czubka, w jasnych "prostokąte"; obciągamy je skórą... ...następnie kleimy, piłujemy podeszwę do odpowiedniego kształtu i gotowe... Przed i po... BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited July 14, 2012 by Krizg77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 O kurczę ... ale jazda. W życiu bym nie pomyślał, że tak można Muszę to wszystko jeszcze raz przeanalizować, bo jeszcze nie dociera - mój tok myślowy nie wyrabia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Jezeli mogę poprawić mistrza to ten usztywniacz w części czubka nazywa się PODNOSEK. A tak poza tym czapki z głów, fajna sprawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 Dzięki za podpowiedź, i nie uważam się za mistrza - ja wciąż się uczę (chyba, że to sarkazm) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 No to i ja się dorzucę ,skracanie czubków. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 No proszę, a ja myślałem, że to ewenement Często dostajecie Panowie takie zlecenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Z praktyki wiem, że klienci nie mają rozeznania co można ,jak można i czy w ogóle można ,przerobić naprawić buty np.: ujedzone przez ukochanego pieska ,dopiero w kontakcie ze mną dowiadują się takich rzeczy, ale bardzo często wyrzucają buty, z braku wiedzy. Czy często dostaje takie zlecenia ? tak i jest to tendencja wzrostowa, po pierwsze ma na to wpływ moda czubki w szpic odchodzą, po drugie poczta pantoflowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Żebym ja to wszystko wcześniej wiedział, to niejedna para by ocalała Święta racja - nieświadomość sprawia, że całkiem dobre obuwie trafia do śmietnika. Mam nadzieję, że tendencja zacznie się odwracać, choćby dzięki takim właśnie wpisom. Szacunek Panowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Bardzo przepraszam jezeli uznałeś to za sarkazm, z pełna szczeroscia to mówiłem bo nie jeden który mówi o sobie szewc by się przy tobie zawstydził, a uwież mi znam paru szwców Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Jasna d... Powiedział facet który miał długą zwiechę .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Świetna robota obydwu panów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Podepnę posta z podobną historią http://www.posh-berlin.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 rewelacja, ile to kosztuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziobest Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 właśnie dostałem takie zlecenie i postaram się pokazać efekty pracy no i szczerze mówiąc sam jestem ciekaw ile taka usługa kosztuje ja wstrzymałem się od odpowiedzi klientce ale zobaczymy Panowie wielki szacun za Waszą pracę :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziobest Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 no i witajcie w końcu się zabrałem za te noski i oto efekty proszę oczywiście o ocenę pracy nadal nie wiem ile powiedzieć klientce za usługę może jako że to pierwszy raz to jakaś symboliczna opłata ze swojej strony życzę wszystkim forumowiczom wesołych świąt i jak najwięcej szewskiej pasji w nowym roku :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) Jak na pierwszy raz ujdzie.Ale! nie paprze się spodów tym czym odświeżałeś buta , to wygląda mało estetycznie, środkowe zdjęcie but prawy zewnętrzna strona , zanim cokolwiek zrobisz w pierwszej kolejności dopasuj kopyto lub kształtkę, musi ona wypełniać buta już w palcach ,w tym wypadku na środkowej fałdce ,niemożne być szersza ani wąższa , kopyto jest na czubku za szerokie z tąd ten brzydki ślad. Usztywnienie noska, nie założyłeś nowego stare jest za krótkie powinno się zaczynać jakieś dwa centymetry przed pierwszą fałdką, unikną byś tego pomarszczenia. Stara skóra traci elastyczność mimo użycia preparatów zmiękczających należy być ostrożny lico skóry może sprawić kłopot. Na allegro znajdziesz stare niekompletne kopyta przetnij je w połowie i zrób sobie kształtkę, taka kształtka może pasować do wielu rozmiarów z dodatkową heską czy dobudową. Pierwsze koty za płoty. Poniżej podobna robota z użyciem kształtki Edited December 23, 2012 by difer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 difer - fachowo i technicznie. Ja okiem laika - dla mnie po przeróbce kształt noska nie wygląda naturalnie. W ogóle nie lubię kwadratowych nosków, ale tu nie do końca o to chodzi, choć zaokrąglone w mojej ocenie byłyby i tak lepsze Dzięki za relację + Wesołych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziobest Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 dziękuję za informacje i opis błędów jakie zrobiłem biała pasta na podeszwie to jeszcze nie wykończone pastowanie inne błędy postaram się poćwiczyć i poprawić dzięki i jeszcze raz wesołych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts