Krizg77 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Witam Dziś zajmiemy się dosyć często występującym uszkodzeniem - połamanymi stalkami - szczególnie w przypadkach gdy zamontowane są takie obcasy (warto zwrócić uwagę na ten "drobny" szczegół kupując buty) proszę nie zwracać uwagi na kształt i obciągnięcie - chodzi o WYSUNIĘTĄ PODSTAWĘ OBCASA Tak wyglądają buciki Całkiem nieźle... gdyby nie ten "drobny" szczegół To tyle z ciekawostek i porad, bierzemy się do pracy... wybrałem trudniejszą i bardziej pracochłonną opcję - wymianę całych podpodeszw - nie tylko stalek Wybrałem ją przez wzgląd na kształt obcasów (bez wydłużonej podstawy - łamacze stalek) i osadzenie w butach (wysunięte maksymalnie do tyłu) te "drobne" szczegóły sprawiają, że stalki są bardzo podatne na złamania (to tylko kwestia czasu...) ... wyjęliśmy całą podpodeszwę (główny i w tym przypadku jedyny stabilizator butów) i but... hmm... sami zobaczcie... ... oryginalne podpodeszwy... są w kiepskim stanie (mówiąc delikatnie) ... dorobimy więc nowe 3-warstwowe + wklejona stalka = to znacznie zwiększy ich moc BARDZO WAŻNE aby nowe podpodeszwy były IDENTYCZNYM odwzorowaniem "starych" (powieszchnia, grubość i kąt nachylenia stalki) ... nowe podpodeszwy wstawione i zaćwiekowane... ... przykręcimy obcasy, amortyzator i wkładka... ... teraz sprawdzimy ustawienie obcasów ... są równe... więc to wszystko BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited January 27, 2012 by Krizg77 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 A co tu dodać - zrobiłeś to z głową i lepiej niż producent który widać tnie tylko po kosztach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Super relacja. Człowiek czasem nie zdaje sobie sprawy jak buty potrafią być wewnętrznie sponiewierane Świetna robota ! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 nie no fantastycznie , wspaniała robota i piękny reportaż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts