Jump to content

Naprawa - damskie kozaki - wymiana stalek (podpodeszew)

Krizg77
 Share

Recommended Posts

Witam :)

Dziś zajmiemy się dosyć często występującym uszkodzeniem - połamanymi stalkami - szczególnie w przypadkach gdy zamontowane są takie obcasy (warto zwrócić uwagę na ten "drobny" szczegół kupując buty) :rolleyes:

IMG_1113.jpg

IMG_1115.jpg

IMG_1114.jpg

:excl: proszę nie zwracać uwagi na kształt i obciągnięcie - chodzi o WYSUNIĘTĄ PODSTAWĘ OBCASA :excl:

Tak wyglądają buciki

IMG_1076.jpg

IMG_1077.jpg

Całkiem nieźle... gdyby nie ten "drobny" szczegół

IMG_1078.jpg

IMG_1079.jpg

To tyle z ciekawostek i porad, bierzemy się do pracy... wybrałem trudniejszą i bardziej pracochłonną opcję - wymianę całych podpodeszw - nie tylko stalek

Wybrałem ją przez wzgląd na kształt obcasów (bez wydłużonej podstawy - łamacze stalek) i osadzenie w butach (wysunięte maksymalnie do tyłu) te "drobne" szczegóły sprawiają, że stalki są bardzo podatne na złamania (to tylko kwestia czasu...) -_-

IMG_1080.jpg

IMG_1086.jpg

... wyjęliśmy całą podpodeszwę (główny i w tym przypadku jedyny stabilizator butów) i but... hmm... sami zobaczcie... ;)

IMG_1083.jpg

IMG_1085.jpg

... oryginalne podpodeszwy... są w kiepskim stanie (mówiąc delikatnie) ;)

IMG_1096.jpg

... dorobimy więc nowe 3-warstwowe + wklejona stalka = to znacznie zwiększy ich moc

IMG_1105.jpg

IMG_1106.jpg

BARDZO WAŻNE aby nowe podpodeszwy były IDENTYCZNYM odwzorowaniem "starych" (powieszchnia, grubość i kąt nachylenia stalki)

IMG_1108.jpg

IMG_1109.jpg

... nowe podpodeszwy wstawione i zaćwiekowane...

IMG_1121.jpg

IMG_1119.jpg

... przykręcimy obcasy, amortyzator i wkładka...

IMG_1124.jpg

IMG_1126.jpg

IMG_1128.jpg

... teraz sprawdzimy ustawienie obcasów

IMG_1134.jpg

IMG_1131.jpg

IMG_1132.jpg

... są równe... więc to wszystko :lol:

IMG_1129.jpg

IMG_1138.jpg

:) BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY :rolleyes:

Edited by Krizg77
  • Thanks 1

• 10 months later...
  • Krizg77 changed the title to Naprawa - damskie kozaki - wymiana stalek (podpodeszew)