Kerad Posted February 24 Report Share Posted February 24 Dzień dobry, mam w piwnicy starą szewską maszynę firmy Dürkopp. Tak się zastanawiam, skoro zalega teraz w piwnicy a żal oddać na złom bo pewnie maszyna jest dość stara i tak sobie pomyślałem, że raczej nadawałaby się do renowacji i jakiegoś muzeum lub ekspozycję. Czy ktoś z forumowiczów zna kogoś, muzeum, czy prywatnych kolekcjonerów kogo mogłaby zainteresować? Stan oceniam na dość dobry, uwzględniając wiek i to, że była przez wiele lat używana. Większość złotych napisów już się niestety zatarła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted February 24 Report Share Posted February 24 Piękna sprawa. Przemyśl, bo może to mieć większą wartość czasem. Jeżeli chcesz oddać w dobre ręce, to możesz spróbować, np. tu: http://www.cechjanakilinskiego.waw.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted February 26 Report Share Posted February 26 Wrzuć jakąś cenę. Może wtedy cos ruszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerad Posted February 27 Author Report Share Posted February 27 11 godzin temu, makowiec napisał: Wrzuć jakąś cenę. Może wtedy cos ruszy. Kompletnie nie mam rozeznania, ale jestem otwarty na propozycję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts