WitajWodzu Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 Witam. Kupiłem rano trekkingowe, czarne buty z nubuku. Czy tłuszcz bezbarwny zabije ich meszkowatą strukturę? Mam na myśli przykładowo smalec, bo akurat tym rodzajem tłuszczu zawsze ''impregnowałem'' buty wojskowe, tyle że rzecz jasna z licówki. A efekt był niesamowicie zadowalający. Ani kropli w bucie, no chyba, że wierchem wpadło jak nasypało solidnie. Akurat w moich stronach już wszystkie sklepy obuwnicze zamknięte, a chciałem je już jutro założyć, a przed pierwszym wyjściem czymś zaimpregnować. No i zachować jakiś kompromis pomiędzy ''ładne, a praktyczne'', a nie musieć wybrać tylko jednego wariantu. Z góry dzięki za cenne rady i wskazówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 11, 2022 Report Share Posted December 11, 2022 Każdy tłuszcz zniszczy ich meszkowatość. Jeżeli chcesz tego uniknąć, to raczej aerozol - TARRAGO Nano Protector. To prawdopodobnie najskuteczniejszy imregnat do butów i on będzie neutralny dla koloru i estetyki, ale trzeba mieć świadomość, że żaden spray nie przebije skutecznością i trwałością dobrej zaprawy tłuszczowej. W takich przypadkach to zawsze jest kwestia priorytetów i kompromisów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts