koifishleather Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 1. Wybieram kawałki skór jakich użyję do wykonanie "czegoś tam" co sobie obmyślę. Pochwy akurat żadnej na warsztacie nie było więc postanowiłem zrobić ciastko o nazwie "delicja szampańska", tylko ze skóry. Wybrane materiały: /Taśmy klejącej użyłem do odrysowania okręgów/ 2. Wycinam kształty elementów w NAWOSKOWANEJ skórze a następnie wykrawuję kształt "okienka" /w tym przypadku okrąg/ 3. Fasetuję krawędź wewnętrzną okienka i krawędź elementu który stanowił do niedawna wypełnienie okienka. 4. Ze względu na tendencje ostrza do cięcia "pod kątem" do wewnątrz ciętego materiału, obracam "wkładkę" i przyklejam ją "do góry nogami" na skórę kobry, która to skóra będzie stanowiła wnętrze "okienka". Obrócenie wkładki sprawiło, że jej krawędzie zbiegają się teraz do góry co ułatwia instalację i umożliwia swobodniejsze zainstalowanie wkładki wraz z przyklejoną skórą. 5. Wyznaczam ślad po którym wszyję wkładkę 6. Radełkiem wyznaczam miejsca szycia 7. Wkładam i wklejam wkładkę powleczoną skórą węża, bociana, rekina lub innego dziwnego zwierza. 8. W trakcie pracy postanowiłem przyszłą "delicję szampańską" do czegoś jednak wykorzystać - i do tego celu potrzebowałem jeszcze kawałka skóry. Przy okazji zrobiłem pentelkę z cienkiego /1 cm/ paska skóry. 9. W dodatkowym, obrysowanym kawałku wycinam miejsce na "dzyndzel" 10. Sklejam zestaw i robię otwory pod szycie /w miejscach zaznaczonych radełkiem/ 11. Szyję 12. Delicja szampańska gotowa /w zasadzie to już koniec i dalsza część poświęcona będzie tematowi "jak z delicji zrobić breloczek"/ 13. Przyklejam okrągły element i wstępnie przycinam wystające krawędzie dodatkowego kawałka skóry. Do pozostawionej szczeliny wklejam "dzyndzel". Wyznaczam linie ściegu zewnętrznego i radełkiem wyznaczam miejsca szycia. 14. Szyję a następnie na gorąco woskuję brzegi całości. ostrym nożem usuwam wystające fragmenty środkowej, dodatkowej warstwy skóry. 15. Nakładam wosk na brzegi i wygładzam wstępnie drewnianym klockiem 16. Fasuje krawędzie górną i dolną 17. Teraz zaczynam szybko ruszać tym drewnianym klockiem / 2 razy szybciej niż w punkcie 1'stym/. W ten sposób poleruje. 18. GOTOWE Może mało nożowy breloczek ale można przy nim nosić klucz do Tajnej Kasetki z Customami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Kurczę, podoba mi się Chyba sam kiedyś spróbuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koifishleather Posted September 23, 2011 Author Report Share Posted September 23, 2011 Paskudztwo :/ Powtórzę ten tutorial jak tylko znajdę chwilę czasu /z nowymi materiałami, narzędziami i wiedzą :] / Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 No to wychodzi na to, że paskudztwa mi się podobają Każda potwora znajdzie swego amatora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 No to wychodzi na to, że paskudztwa mi się podobają Każda potwora znajdzie swego amatora Autodestrukcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts