marcheloka Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Cześć! Kupiłem nową kurtkę skórzaną brązową, ale po dotarciu do domu i dokładnym obejrzeniu zauważyłem dalikatne czarne przebarwienia na przedzie kurtki u dołu i na rękawach u dołu.1.Czy próbować przeczyścić to delikatnie bez silnego pocierania renomatem a następnie kremem pommadier brązowy? Czy w ogóle krem saphir pommadier nadaje się do kurtki skórzanej?2. Tak się ucieszyłem z mojej pierwszej "skóry", że chyba bym nie przeżył jakby jej się coś stało. Czy można w jakiś sposób zabezpieczyć kurtkę? Żeby w przyszłości mniej się brudziła, była odpowiednio nawilżona, czy tam natłuszczona, żeby nie pękała, nie zużywała się za szybko? Cokolwiek, żeby jak najdłużej się z cacka cieszyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Jak nowa, to zastanowiłbym się czy nie wymienić. Ale jak nie ma takiej opcji, to do skór polecam Creme Universelle + Canadian 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcheloka Posted February 29, 2016 Author Report Share Posted February 29, 2016 Wymiana raczej nie wchodzi w grę, bo kurtka ogólnie wygląda nieźle. Nareszcie moja upragniona "skóra" a kosztowała jedynie 200 w TKMAX. Może coś spróbuję delikatnie poczarować renomatem i następnie kremem, a jeśli nie siądzie to dam sobie spokój, bo na kolejne kosmetyki do skóry już pieniędzy nie mam Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts