Maciekson Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Witam, Kupiłem na wyprzedaży buty Barker Woodbridge, po krótkim poszukiwaniu informacji w internecie okazało się, że buty są najprawdopodobnie ze skóry polerowanej :/ Poniżej zdjęcie ze strony sklepu, a drugie z oficjalnej strony producenta. Wiem jak ciężkie w pielęgnacji są buty ze skóry polerowanej i zastanawiam się co teraz. Odesłać czy cieszyć się butami kupionymi za ułamek ceny oryginalnej (może ten rodzaj skóry w modelach z wyższej półki nie jest tak zły...)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Ciesz się, jeśli ten ułamek jest rzeczywiście odpowiednio niski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Dobrze, że chociaż masz świadomość co kupiłeś, bo wielu Klientów zgłasza się do nas z prośbą o ratunek, myśląc że z ich piękną naturalną licówką dzieje się coś złego. Prawda niestety jest taka, że tego typu skóry są piękne na półce. W trakcie eksploatacji łamią się w bardzo brzydki sposób i na skórze pozostają niezbyt estetyczne ślady. Jak dla mnie, nie jest to dobra inwestycja, a sklepy powinny uprzedzać w opisach w jaki sposób skóra się zachowuje podczas eksploatacji, bo zawiedzionych coraz więcej. Dbać o to w zasadzie też wypada jak o lakierki. Osobiście polecałbym Gel Glass Saphir. Konieczna próba na skrawku. Przed właściwym zastosowaniem każdego środka do skór należy przeprowadzić próbę na niewidocznym skrawku, sprawdzając działanie produktu na kolor i strukturę skóry. Jeżeli efekt jest właściwy, można przystąpić do dalszych czynności. Miałem już przypadki, gdzie nieświadomi użytkownicy niszczyli sobie buty mocnymi Cleanerami myśląc, że mają do czynienia z tradycyjną licówką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekson Posted July 13, 2015 Author Report Share Posted July 13, 2015 Poszperałem jeszcze na forum BWB i faktycznie wychodzi, że nie warto Buty odeślę jak tylko dojdą i będę się rozglądał za czymś z naturalnej licówki. Dzięki za odpowiedzi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts