Jump to content

Recommended Posts

W przypadku nubuku to nie takie proste. Ponieważ wypełnienia wyglądają jak lico nie nubuk. Są specjalne wypełnienia i retusze ubytków do anilin , byc może tu można by to zastosować. Potem trzeba cały but malować. Te wypełnienia do anilin są drogie niestety. W przypadku lica można to zrobić. W nubuku jest jeszcze problem ze szlifem.

Konserwować zawsze trzeba i to od nowości! Dotyczy nawet tapicerek skórzanych w luksusowych autach. Tym bardziej buty konserwujemy i czyścimy na bieżąco. Polecam Saphir.

Edited by tosa

Wygląd jest mało ważny - to buty do roboty a nie do kościoła. Mają sobie dać radę przez parę godzin dziennie w lesie i raz na jakiś czas np. weekend w górach. Nie przeszkadzało by mi nawet gdybym te pęknięcia musiał zasmołować. Przykro by mi było, gdyby się rozpadły po dwóch sezonach - i musiał w firmie prosić o kolejną parę...

Co do impregnacji tej pary - psikałem ją okazjonalnie crazy oilem. kiedy zauważyłem, że coś brzydkiego się dzieje na zgięciach przesmarowałem je tłuszczem do skóry coccine. Ostatni zmieniłem podejście - wymyłem dokładnie czuby mydełkiem i zapsikałem porządnie Oil Protectorem Tarrago. Jak zanosi się na deszcz/rosę pryskam muchozolem. Na tych zgięciach jednak dalej nasiąkają wiec zastanawiam się czy z tym tłuszczem to nie był taki głupi pomysł ?

Edited by bartus

Wygląd jest mało ważny - to buty do roboty a nie do kościoła. Mają sobie dać radę przez parę godzin dziennie w lesie i raz na jakiś czas np. weekend w górach. Nie przeszkadzało by mi nawet gdybym te pęknięcia musiał zasmołować. Przykro by mi było, gdyby się rozpadły po dwóch sezonach - i musiał w firmie prosić o kolejną parę...

Co do impregnacji tej pary - psikałem ją okazjonalnie crazy oilem. kiedy zauważyłem, że coś brzydkiego się dzieje na zgięciach przesmarowałem je tłuszczem do skóry coccine. Ostatni zmieniłem podejście - wymyłem dokładnie czuby mydełkiem i zapsikałem porządnie Oil Protectorem Tarrago. Jak zanosi się na deszcz/rosę pryskam muchozolem. Na tych zgięciach jednak dalej nasiąkają wiec zastanawiam się czy z tym tłuszczem to nie był taki głupi pomysł ?

Crazy Oil to coccine dystrybuowany przez Dakome. Akurat Coccine to mało udana marka ,żeby nie rzec zła. Mają np. Girbę, wyśmienita i potężna ilość chemii. Na pęknięcia olej i tłuszcz niestety nie pomoże.