Skalpel Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Kolejna torebka właśnie ujrzała światło dzienne po wyjściu z garażu/ warsztatu. Specyfikacja: jucht 1,8mm zafarbowany przeze mnie na kolor koniakowy. W środku wyklejona świńską futrówką w kolorze czekoladowym. Wewnątrz naszyte dwie kieszenie + plus pasek do przypięcia kluczy. Całośc zszyta ręcznie nicią w kolorze czekoladowym. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Świetnie się prezentuje. Zwłaszcza w słońcu. Ode mnie duży plus za brak loga w widocznym miejscu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalpel Posted April 2, 2014 Author Report Share Posted April 2, 2014 (edited) Ja też nie lubię jak jakiś produkt maksymalnie emanuje swoim logo. Przypomina mi to trochę tureckie swetry z poliestru z logo D&G na całej powierzchni Jednak skromne, nie bijące po oczach logo nawet w widocznym miejscu nie wzbudza we mnie jakiegoś niesamku. Myślę nad sposobem/ szczegółem wykończenia moich produktów tak aby każdy mógł je ze mną identyfikować. Tak jak np. różowa nitka w ostatnim guziku koszul T. Pink. Niestety jeszcze nie mam pomysłu na to, zresztą..... mam czas,...... sporo czasu.... zanim moje produkty zaleją zachodnie rynki :D i zamienię walutę na $, €, £, ¥ Dobrze, że za marzenia się nie płaci Edited April 2, 2014 by Skalpel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 HAHA Trzymam kciuki Taki znak rozpoznawczy to wyzwanie, ale ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Ciekawe co tam się wymyśli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 A podzielisz się czym farbowałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalpel Posted April 2, 2014 Author Report Share Posted April 2, 2014 Pędzlem (żart) Toledo 430145, na to olej a następnie zamiast apretury (uwaga ,uwaga) http://www.multirenowacja.pl/nano-cream-125ml-krem-balsam-do-skor-tarrago.html i powiem, że jestem bardzo zadowolony z tego zabiegu. Preparat zachowuję się zupełnie tak jak tan kote a dodatkowo zabezpiecza przed wodą czego ten pierwszy nie robi, nadaje bardzo ładny delikatny połysk przy okazji, który chciałem uzyskać. No i "wchodzi" bardzo głęboko. Na koniec, na wszelki wypadek: http://www.multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 no bardzo fajna torba myślę, że Twoim znakiem rozpoznawczym może być styl robisz proste rzeczy i choć torby różnią sie od siebie, to są podobne stylem, robisz je maksymalnie minimalistyczne i to jest moim zdaniem fajne... ja np przy moich torbach robię przeszywane jednym szwem końcówki maszynek, znaczy od jakichś kilku ostatnich tak robię i postanowiłem, że tak zostanie już, wszystkie będę w ten sposób robić, może ktoś to kiedyś zauwazy fajnie miec taki element, że od razu wiadomo o so chozzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 A czym nakładasz, pędzlem? Dwie warstwy czy więcej? Ja z Toledo mam problem żeby równo wszystko zafarbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalpel Posted April 4, 2014 Author Report Share Posted April 4, 2014 Nakładam pędzlem kilka warstw, od razu. Kiedy widzę, że skóra wchłonęła farbę od razu nakładam kolejną wasrtwę. Przy juchcie 1,8mm (dosyć cieńkim jak na leatherworking) trzeba jedynie uważać żeby farba nie przebiła się na wskroś. Wtedy w miejscach w których się to stało skóra ma ciemniejszy odcień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Ja zazwyczaj korzystam z blanków ok. 2,5 mm więc z tym nie powinno być problemy. Mam zrobić dwustronny pasek do spodni, z jednej strony czarny z drugiej ciemny brąz, z tym że ten ciemny brąz który mam (toledo) jest naprawdę ciemny ale z drugiej strony jak popatrzeć na paletę kolorów toledo to zwykły brąz jest dużo jaśniejszy i też by mi nie odpowiadał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts