Karol Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Szanowni Państwo. Książki są wspaniałym wynalazkiem ludzkości. Bowiem jeśli się czegoś nie wie, a zwykle jest tak, że się dużo rzeczy nie wie, to wtedy można się dowiedzieć z książek właśnie. Problem jedynie jest dotarcie do właściwych i wartościowych książek. Dawno temu takowe tworzono. Bo i ludzie więcej wiedzieli. W swych zakurzonych archiwach mam jedną pozyzję. Szczególnie ważną, bo trakuje niemal o wszystkim. Od ziemniaka do główki od szpilki. Książka ta, wydana w okresie powojennym pomagała ludziom stanąć na materialnych nogach, i przetrwać lata komuny. Proszę Administratora o stosowną interwencję cenzorską jeśli uzna, że nie wolno zamieszczać na łamach forum podobizn paru stronnic książki: "Chemia praktyczna dla wszystkich", praca zbiorowa, Warszawa 1956, Państwowe Wydawnictwa Techniczne. Cześć i chwała Panu Inżynierowi Nowackiemu! Mam nadzieję, że nie zmarnujemy Jego pedagogicznego trudu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Spoko . Nie podajesz całości a jedynie cytat (fragment ) . Mi zdarzyło się nieomal przepisać dwa tomy ( w streszczeniu co prawda i dzisiaj mam sposób na sprawniejsze sobie poradzenie z tym ) więc spokojnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheArt Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Bardzo fajna książka, jeśli masz całą w pdfie to może byś pożyczył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts