Karol Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Drodzy Państwo. Przedstawiam kolejne drobnostki. Proszę wybaczyć niską jakość zdjęć. To były dawne dzieje. Słaby sprzęt i jeszcze gorsze umiejętności. Wszystkie opakowania dla moich wyrobów robię własnoręcznie. Jest to skrajnie nieekonomicznie i nierozsądne rozwiązanie... Pierwszy przykład. Prosta kostka. Konstrukcja sosnowa. Obita skórą i papierem. Złocenie jak zwykle złotem płatkowym. Zawiasy i zapięcie mosiężne. Oczywiście też moje...Szczerze odradzam takie zabawy! Przykład kolejny. Konstrukcja również drewniana. Pokryta klejowo-kredową miksturą. Na tym podkładzie fakturowane złocenie. W środku papier i jedwab. Lakiery i woski własnego chowu. W tytule notki lojalnie Państwa poinformowałem, że skóra będzie reprezentowana jedynie symbolicznie. No ale jednak jest! Mam nadzieję, że moderacja mi nie grozi z tego powodu... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Fajnie wymyślone i dobrze wykonane, a co mnie osobiście kręci - patynowane Jest skóra, więc nie ma podstaw do czepialstwa. Mi się bardzo podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 (edited) No całkiem fajne. Zapytam jednak czym kolega @karol się zajmuje. Widzieliśmy już noże i pochwy teraz szkatułki (przynajmniej na to wygląda). Zawiasy i zamknięcia także Twój wyrób. Czym Nas jeszcze zaskoczysz? Zawsze się zastanawiam nad takimi rzeczami więc zapytam i Ciebie. Dlaczego 1/1? Edited August 20, 2013 by makowiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Dlaczego 1/1? Właśnie miałem pytać o genezę tego loga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted August 20, 2013 Author Report Share Posted August 20, 2013 (edited) Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa. Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, rozglądam się i uczę Waszego, mojego... , forum. No więc faktycznie jestem przypadkiem nietypowym. Z reguły siedzę w innych, twardszych materiałach, głównie metalach, drewnie i kamieniu. Niestety lubię tylko małą skalę. Co do 1/1. Sprawa jest prosta. Ten symbol tłumaczy się następująco: planowano jedną sztukę, wykonano jedną sztukę. Nie wchodzę w żadne "limited edition"...Dla mnie nawet 1/2 to dużo za dużo. Tak sobie postanowiłem i tego się trzymam. Z szacunku do przyszłego Właściciela moich prac. Konsekwencje takiego działania są niezwykle bolesne. Bowiem zazwyczaj jest tak, że na potrzeby każdego kolejnego przedsięwzięcia trzeba zdobywać nowy materiał, nowe narzędzia do jego obróbki (zwykle sam je konstruuję) i nauczyć się zupełnie nowych i nieznaych technik wykonawczych. Jest więc wesoło! I bardzo, bardzo mozolnie... ____________ Muszę Panom przyznać, że bardzoście Panowie mili. A pokazałem jedynie strzępy swojej działalności... Idę strzelać foty do nowego wpisu! CZUJ JUCHT! Edited August 20, 2013 by Karol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts