past Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Witam Mam nowe ciasnawe buty wojskowe - skóra bez membran rok produkcji 1989. Skóra miękka. Wydają mi się ciasne jak je rozciagnąc? Czy rozciągać chemicznie - jeśli tak czym? Czy sposobem " starych indian" nie praktykowałem ale slyszałem - wlać do butów wodę i chodzić do wyschniecia - boję się czy nie popękają Lub natłuścić tłuszczem do butów i chodzić z góry dziekuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Cześć, Wody nie polecam, bo skóra jej nie lubi. Tłuszcz można spróbować, ale szczerze nie słyszałem o tym sposobie - faktycznie działa? Rozciągacze dają radę. Ale optimum to chyba wizyta u Dobrego Szewca pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Potwierdzam - rozciągacze do skór a najlepszym wyjściem jest dać kilka dosłownie złotych szewcowi i po problemie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts