nie_problem Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Mam wrażenie, że jakaś dyskusja na temat już była, ale nie mogę namierzyć, więc wydzielam osobny wątek. Chodzi o tego typu urządzenia: Przy użyciu dezynfektora firmy Klenz można zdezynfekować wszystko, czego wcześniej nie dało się wyczyścić tradycyjnymi metodami. Wystarczy wrzucić monetę i umieścić przedmiot wewnątrz dezynfektor Klenz. Zaawansowany system nanosrebra i ozonu przez 8 minut bombarduje znajdujący się wewnątrz przedmiot, dając gwarancję, że 650 rodzajów bakterii i 99,7 % grzybów ginie. Uniwersalny dezynfektor Klenz nie wykorzystuje ciepła, płynów czy niebezpiecznych chemikaliów. Zapewnia maksymalną ochronę przed drobnoustrojami przy minimalnym wysiłku i zerowym ryzyku uszkodzenia dezynfekowanych przedmiotów. Zarówno SREBRO jak i OZON mają właściwości antybakteryjne. Wiedzieli o tym już starożytni, bo używanie srebra w lecznictwie jest bardzo starą formą leczenia. Już dwa tysiące lat temu wykorzystywano jego bakteriobójcze i grzybobójcze właściwości. Srebro spowalnia metabolizm bakterii i grzybów, a tym samym hamuje ich wzrost. Używane w Klenz nanocząsteczki srebra mierzą 25 nanometrów. Srebro rozdrobnione do tak małych nanocząsteczek ma większą powierzchnię czynną, a tym samym nieosiągalny do tej pory potencjał biobójczy. Według badań, system nanosrebra zabija 650 rodzajów bakterii. Sprawdzono, że nie ma bakterii, które mogłyby przetrwać 8-minutowe bombardowanie systemu Nano Srebra. Z wieloletnich badań i testów wynika, że dezynfektor Klenz skutecznie chroni przed inwazją mikroorganizmów, czyści, odświeża i eliminuje przykre zapachy przyczyniając się w ten sposób do poprawy zdrowia i higieny. http://www.klenzpolska.pl Ktoś ma doświadczenia w temacie? Polecacie czy to kolejny bezużyteczny wynalazek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Jak powiedziałem dzisiaj w innym wątku są plusy i minusy . Smrodliwość znika i owszem . Twardnieją i kruszą się z czasem pianki z PU . Kolega dystrybutor takiego sprzętu "Zamordował" wkładki IronMan - niestety tak działa ozon ( utlenia błyskawicznie różne twory z plastiku ) samej skórze nie czyniąc niczego wielkiego raczej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SportowiecPL Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Nie no masakra, takie śmieszne urządzenie. Nigdy nie pomyślałem, że takie coś istnieje, czego to ludzie nie wymyślą. Może i dobrze, jednak zastanawia mnie czy nie taniej wyprać, oczyścić, są jakieś tam jonizatory do butów i pasty. Nie znam się, bo dbam o buty i wiem, że nie mogę pozwolić na przykry zapach, czy mokrość w bucie, zabrudzenia, itp. But ma się dobrze u mnie, nogi i stopy tam samo. Nie zawsze tak jest u innych. Może zboczę trochę z tematu jednak chce to napisać: Mam znajomego, kolega od serca. Widuję go, co dziennie w pracy. Pracujemy w firmie komputerowej, czasem szef daje nam sprzęt jakiś do naprawy do domu. Wychodzi tam, że zawsze dwóch musi być, takie zasady firmowe. Głównie u mnie naprawiamy komputery. Co przyjedzie do mnie(pisząc wcześniej), że się wykąpie i przyjedzie? Jak jest bije od niego tak oczywiście z nóg? Pracując w takiej firmie dobrze zarabiamy, na buty nas nie stać tzn.: jego...? No proszę was.. Jak by chory był na coś, ale bym wiedział? Nieraz zwróciłem mu uwagę, bo jestem szczery. Mówi, że on tak ma. Zapach jest porównywalny jak by wrócił z pielgrzymki. Bo inaczej tego nie można ocenić? Czy mogę jakoś mu pomóc? Proszę mnie nakierować na temat, post... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 W zasadzie sport, ale warto poczytać tu: http://www.wbutach.p...aj-dla-grzybow/ Być może kolega na przykład zbyt rzadko zmienia buty. Ma jedną parę do pracy, do grania w piłkę, biegania ... tłuczę ją 24h/7d ... Im więcej par, tym lepiej dla naszych stóp i butów. Ponadto bardzo ważna kwestia pielęgnacji stóp i higiena + dobre jakościowo materiały w obuwiu. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 3BUTY Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 W sumie racja,ponieważ inne właściwości oraz nawet ułożenie wkładki mają buty rekreacyjne,inne są sportowe a jeszcze inne buty eleganckie. Warto mieć kilka par i dać odetchnąć naszym stopom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) Z doświadczenia wiem że 90% sukcesu to wkładki, jakie? Zapytacie, a no właśnie jakie wkładki są dobre, to pytanie często słyszę, wkładki nie dzielą się na dobre i złe tylko na dobrze i źle dobrane do stopy, jak dobra wkładki? Jest skuteczna a zarazem prymitywna metoda, metoda prób i błędów. Każdy z nas jest inny i inaczej reaguje z danym materiałem dlatego należy kupić dowolne wkładki i obserwować jak zachowują się stopy i tak aż znajdziemy te z którymi czujemy się dobrze a noga nie wydziela zapachu, dodatkowo proponuje pozbyć się niepożądanych mieszkańców, okres wylęgania się bakterii w butach to około 2 tygodnie,dobrze jest zastosować jakiś preparat który będzie niszczył bakterie. Podsumowując wywalamy stare wkładki potem sterylizacja, wkładamy nowe, czyste skarpetki i obserwujemy, wieczorem zasypka lub jakiś grzybobójczy środek. oczywiście nie do pomyślenia jest sytuacja by przeskoczy z innych butów lub 2 dni w tych samych skarpetkach. Po 2 tygodniach pilnowania się problem znika (jeżeli trafiliśmy w swoje wkładki- to wiadomo po 1 dniu) Powodzenia w 99% działa Edited December 27, 2012 by kwinto 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wektar Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Nie no masakra, takie śmieszne urządzenie. Nigdy nie pomyślałem, że takie coś istnieje, czego to ludzie nie wymyślą. Może i dobrze, jednak zastanawia mnie czy nie taniej wyprać, oczyścić, są jakieś tam jonizatory do butów i pasty. Nie znam się, bo dbam o buty i wiem, że nie mogę pozwolić na przykry zapach, czy mokrość w bucie, zabrudzenia, itp. But ma się dobrze u mnie, nogi i stopy tam samo. Nie zawsze tak jest u innych. Może zboczę trochę z tematu jednak chce to napisać: Mam znajomego, kolega od serca. Widuję go, co dziennie w pracy. Pracujemy w firmie komputerowej, czasem szef daje nam sprzęt jakiś do naprawy do domu. Wychodzi tam, że zawsze dwóch musi być, takie zasady firmowe. Głównie u mnie naprawiamy komputery. Co przyjedzie do mnie(pisząc wcześniej), że się wykąpie i przyjedzie? Jak jest bije od niego tak oczywiście z nóg? Pracując w takiej firmie dobrze zarabiamy, na buty nas nie stać tzn.: jego...? No proszę was.. Jak by chory był na coś, ale bym wiedział? Nieraz zwróciłem mu uwagę, bo jestem szczery. Mówi, że on tak ma. Zapach jest porównywalny jak by wrócił z pielgrzymki. Bo inaczej tego nie można ocenić? Czy mogę jakoś mu pomóc? Proszę mnie nakierować na temat, post... Niestety, kolega mówi prawdę, każdy się poci w innej dawce i w innym smrodku, niektórzy dość obficie i z przykrym zapachem, pisałem o tym w innym temacie, niech kupi niskoprocentową formalinę i posmaruje nogi, pot i smrodek znikną na dobrych kilka miesięcy, na "pachnące" buty, jest taki środek który jest od niszczenia zapachów, nazywa się Anti-odor Nano, podobno bez chemii, tylko naturalne składniki + nano srebro, można spróbować również na butach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Niestety, kolega mówi prawdę, każdy się poci w innej dawce i w innym smrodku, niektórzy dość obficie i z przykrym zapachem, pisałem o tym w innym temacie, niech kupi niskoprocentową formalinę i posmaruje nogi, pot i smrodek znikną na dobrych kilka miesięcy, na "pachnące" buty, jest taki środek który jest od niszczenia zapachów, nazywa się Anti-odor Nano, podobno bez chemii, tylko naturalne składniki + nano srebro, można spróbować również na butach... Było http://www.wbutach.pl/topic/565-jony-srebra-i-inne-antybakteryjne-patenty-oraz-technologie/?hl=%2Bnano+%2Bjony#entry3957 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts