Guest Monter Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 (edited) Vintadżowy i prosty pasek po raz kolejny. Znów ten sam materiał- pozostałości po raportówce oficera z roku 1959, wg pieczęci. I znów z braku dobrej nici, tylko klejenie. Zszyłem tylko szlufkę, gdyż nic która mam- zwykła dratew lniana strasznie sie siepie, a na szlufce az mocno nie rzuca sie to w oczy. Brakuje mi tych nici strasznie, gdyż skóra ta jest dość sztywna i w miejscach klejenia pod teleskopy, klej puszcza a szwy by owe klejenie wzmocniło. Może to też słabość kleju? Do tego ręka mi zadrżała przy robieniu dziurek..no ale to ręczna robota Widoczne gdzieniegdzie puste przeszycia, np. przy zakończeniu paska, to pozostałości po starym szwie torby a te jaśniejsze plamy to cześć skóry która była wewnątrz szwu., Kolor jak najbardziej nie postarzany a oryginalny kolor ponad 50letniej skórki Generalnie, cały czas sie uczę Edited December 18, 2011 by Monter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 To wszystko ma cholernie fajny klimat - tak trzymaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts