maniu00000 Posted May 29 Report Share Posted May 29 (edited) Witam, chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś bezinwazyjny sposób aby wyczyścić taką podeszwę, jeszcze nie próbowałem jej w żaden sposób czyścic, żeby nie uszkodzić. Trochę poczytałem i pytanie czy coś poza malowaniem wchodzi w grę. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Edited May 29 by maniu00000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted May 30 Report Share Posted May 30 Malowanie midsoli, to się czasem praktykuje, ale trwały efekt jest dość trudny do osiągnięcia. To najczęściej w takim przypadku nie są zabrudzenia, a utleniona guma. Nie doczyścisz raczej. Pozostaje UNYELLOWING za pomocą TARRAGO Sole Restorera. Taki proces potrafi pomóc. Na tej zasadzie (dobry moment na to, bo słońce za oknem) : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniu00000 Posted May 30 Author Report Share Posted May 30 (edited) Oczywiście, też miałem w głowie unyellowing za pomocą tego preparatu bądź wody utlenionej w kremie, tylko tutaj pojawia się pytanie, czy preparat nie zepsuje podeszwy z takiego materiału ? To nie jest guma tylko taka pianka. Szukałem w googlach jak wyczyścić daną podeszwę, pokazywały się tylko filmiki z malowaniem podeszwy jakimś magicznym markerem do podeszw. Edited May 30 by maniu00000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted May 30 Report Share Posted May 30 Faktycznie - nie przypominam sobie, by ktoś pokazywał UNYELLOWING na boostach. Raczej barwienie. Coś w tym musi być, ale nie pomogę. Nie mam doświadczeń własnych z takimi midoslami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniu00000 Posted May 30 Author Report Share Posted May 30 Rozumiem że próba odbarwienia preparatem lub wodą utlenioną zniszczy podeszwę, czy tylko nie będzie efektu wybielenia ? O ile posiada Pan taką wiedzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted May 31 Report Share Posted May 31 Niestety nie wiem. Nie pomogę. Nigdy nie bawiłem się z boostami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts