dw123 Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Hej, Sprawa wygląda tak że przez nieuwagę oblałem moje timberlandy 6 (TIMBERLAND PREMIUM 6 IN BASIC BOOT) wodą i żeby nie były mokre przetarłem je delikatnie szmatką, niestety po przetarciu pojawiły się plamy takie jak na zdjęciu: I tutaj zastanawiam się czy da radę jakoś to usunąć, czy pogodzić się z tym i żyć dalej? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 17, 2022 Report Share Posted December 17, 2022 Próbowałbym całość wyczyścić jakimś lepszym, mocniejszym cleanerem na mokro, np. SAPHIR BDC Omnidaim lub TARRAGO Suede Cleaner. Powinno pomóc, jeżeli nie są to jakieś poważniejsze zaplamienia, od czegoś co w tej wodzie lub na szmatce zalegało. Jeżeli bez efektu, to w ostateczności raczej barwienie na ciemniejszy kolor. Barwniki do zamszu i nubuku stosuje się dość łatwo i przyjemnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts