Jump to content

Skóra perwanger zamberlan

Recommended Posts

Witam, proszę o radę dla żółtodzioba. Kupiłem nowe buty zamberlan rolle gtx wykonane ze skóry perwanger grubości 2 mm z membraną gore tex. Wiem że buty co najmniej rok leżały w pudełku w szafie. Chciałbym jakoś je zakonserwować/zaimpregnować przed pierwszym użyciem. Producent zaleca wyroby swojej marki lecz podejrzewam, że intnieja lepsze firmy wyspecjalizowane w produktach przeznaczonych do tych celów. Proszę o radę, co kupić, by cieszyć się butami dłużej? 

Cześć, a zobacz tu:

I Tu:

Podsumowując, wiele zależy od Ciebie i tego jaka to dokładnie skóra. Jak meszkowata i chcesz jak najdłużej zachować jej strukturę i kolor, to proponuję bezpieczne czyszczenie, np. za pomocą TARRAGO Trekking Cleaner + bezpieczne zabezpieczenie TARRAGO Nano Protector.

Opcjonalnie dla zabezpieczenia TARRAGO Nano Oil Protector, ale tu już trzeba się liczyć z tym, że skóra może pociemnieć.

Zaprawy tłuszczowe to już hardcore, którego pewnie z nowymi butami nie chcesz praktykować i słusznie. Myślę, że trzeba w nich przede wszystkim pochodzić i wyczuć. 

• Like 1

W dniu 15.03.2021 o 11:00, MOD napisał:

Cześć, a zobacz tu:

I Tu:

Podsumowując, wiele zależy od Ciebie i tego jaka to dokładnie skóra. Jak meszkowata i chcesz jak najdłużej zachować jej strukturę i kolor, to proponuję bezpieczne czyszczenie, np. za pomocą TARRAGO Trekking Cleaner + bezpieczne zabezpieczenie TARRAGO Nano Protector.

Opcjonalnie dla zabezpieczenia TARRAGO Nano Oil Protector, ale tu już trzeba się liczyć z tym, że skóra może pociemnieć.

Zaprawy tłuszczowe to już hardcore, którego pewnie z nowymi butami nie chcesz praktykować i słusznie. Myślę, że trzeba w nich przede wszystkim pochodzić i wyczuć. 

Bardzo dziękuję za odpowiedź,

Przeczytałem oba tematy, nie wszystko rozumiem, nigdy nawet nie pastowałem butów. 

Przede wszystkim zależy mi na tym, by buty służyły mi możliwie długo. Zdecyduję się więc na Nano Oil Protector skoro posiada jakieś właściwości impregnujące. To, że skóra może pociemnieć jest dla mnie bez znaczenia.