Anna_aa Posted February 8, 2021 Report Share Posted February 8, 2021 Czy może ktoś podpowiedzieć jakimi środkami konserwować taki rodzaj skóry? Niestety nie dostałam rzetelnej informacji w sklepie, a mam złe doświadczenia z pękaniem takiej skóry. Jak dobrać pielęgnację, aby jak najdłużej cieszyć się obuwiem? Czy konserwacja samym spreyem do lakieru wystarczy? Nie trzeba ich jakoś natłuszczać, aby skóra była elastyczna? Ech, nie wiem czy nie strzeliłam sobie w stopę tym zakupem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted February 8, 2021 Report Share Posted February 8, 2021 Lakierowane skóry w butach zawsze są pewnym ryzykiem - brzydko się łamią, mają ograniczone zdolności regeneracyjne. Pielęgnacyjnie pozostaje stosować dedykowane środki do skór lakierowanych i trzymać buty na prawidłach, by nie dopuszczać do zbyt dużych deformacji. Niewiele więcej będziesz w stanie zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts