RegularMe Posted October 6, 2018 Report Share Posted October 6, 2018 Czym zabezpieczyć staisety czarne na zimę przed schowaniem do szafy tuz po wyczyszczeniu? ( Myślałem że te buty to syntetyki a teraz okazuje się że jest tam skóra naturalna ) Buty wyczyszczone najpierw wodą z płynem, później cleanerem targo, wyglądają ładnie. W zapasach mam shapir renovator, wosk oraz bezbarwny krem który raczej nie będzie pasował ze względu na smugi jakie zostawia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Jak masz Saphir Renovateur w kremie to on bardzo ładnie odżywia skórę. Powinien w zupełności wystarczyć. Zrób najpierw próbkę na języku, by się upewnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegularMe Posted October 10, 2018 Author Report Share Posted October 10, 2018 Już dałem i odżywił. Teraz zastanawiam się czy kremy też dawać a później wosk czy może dać inny preparat. Ta skóra jest bardziej elastyczna w porównaniu do butów eleganckich. Ten temat mocno mnie nurtuje ponieważ podobne buty kupiłem na sezon jesień/zima więc jakoś buty muszę zabezpieczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 Jak chcesz je zabezpieczyć to można pociągnąć, np. takim woskiem: https://multirenowacja.pl/nano-krem-z-woskiem.html Używając wosków musisz się liczyć z tym, że możesz zrobić jednocześnie połysk lub połysk na powierzchni. Zawsze zrób próbę na języku dla pewności. Ewentualnie standardowo można potraktować buty NANO Protectorem: https://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegularMe Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 Nano Protector odrzucam ze względów na obostrzenia, tego nano z woskiem raczej wypróbuję. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 Zapomniałem, że buty lądują w szafie W takim przypadku faktycznie Nano w aerozolu jest zupełnie zbędne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegularMe Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 Jedne lądują a nowe będą używane w zimie, nano protector wygląda fajnie ale w maseczki, okulary itd nie chcę się bawić. Ostatecznie ocenię wszystko po tym nano z woskiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts