Jump to content

Timberland 6 - impregnacja

Guest
 Share

Recommended Posts

Witam, posiadam buty marki Timberland jak na zdjęciach. Wykonane ze skóry licowej. 

Buty są w takim jasnym brązie. Mam pytanie w jaki sposób je zaimpregnować (wosk, tłuszcz?) aby nie straciły takiego koloru. Chciałbym aby buty zachowały taki charakter.Jednocześnie zniwelowały ślady załamań na skórze. Jest taka możliwość? Poproszę forumowiczów o jakieś nazwy preparatów. Najlepiej chyba w kolorze bezbarwnym abym mógł użyć ich również do innych butów. 

Drugie pytanie zna ktoś jakiś sprawdzony sposób na usunięcie wgniecenia na skórze?

Niestety ktoś nadepnął mi przypadkowo na but i powstało takie minimalne wgniecenie. Zaznaczyłem to na zdjęciu na czerwono, niestety na zdjęciu jest to słabo widoczne. 

Zdjęcia jak wyglądają aktualnie buty oraz ostatnie jak wyglądały podczas zakupu. 

Dzięki wielkie za rady 

post-2132-0-80236100-1477061771_thumb.jpg

post-2132-0-48853300-1477061773_thumb.jpg

post-2132-0-64665300-1477061772_thumb.jpg

12588.jpeg

Edited by Guest

Hmm kurde sam nie wiem. A czy olejowany nubuk łatwo łapie rysy i jak kapnie na nie woda to wsiąka i robi się ciemna plama? Po jakimś czasie znika. I wszystko jest ok. 

Czyli Onguent Saphir tak jak jest napisane w tamtym temacie nie powinien zmienić koloru butów? W jakiś sposób zniweluje mniejsze rysy?

Tucan kolor zmienia widocznie rzekłbym, ale na różnych skórach różny efekt się osiąga. Produkt jest świetny zwłaszcza do mocnych buciorów outdoorowych i bardzo przyjemnie pachnie w przeciwieństwie do niektórych alternatyw, dlatego warto go tak, czy inaczej mieć.