Śmieszko I Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Witajcie kamraci.Cztery miesiące temu kupiłem nowe buciki Nike tiempo genio ze skóry licowej. Nie mam zastrzeżeń do samych butów, ale martwi mnie kondycja ich skóry na czubku lewego buta (na zdjęciach ten w gorszym stanie jest lewy, a drugi dla porównania). Czy można zapobiec dalszemu niszczeniu się skóry lub zregenerować ją? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Prawdopodobnie grając w piłkę zdarłeś wykończenie. Jak dla mnie to oczyścić, odtłuścić i malować Quick Colorem Tarrago lub Color Dye Tarrago. Opcja minimum to Shoe Cream Tarrago w kolorze. Te farbki zaskakująco dobrze się trzymają. Sam miałem swego czasu pomalowane nimi halówki i byłem zaskoczony, że podczas kolejnych treningów farba się nie zdzierała. Oczywiście w dłuższej perspektywie na systematyczne tarcie nie ma siły. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śmieszko I Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 (edited) Odtłuszczenie mogę przeprowadzić denaturatem, czy to będzie za mocna ingerencja? To też pewnie wina wody, raz poszedłem w deszczowy dzień na ryby i tak się skończyło. Edited March 11, 2016 by Śmieszko I Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Lepiej tym bezbarwnym środkiem przeznaczonym do tego celu, który znajdziesz w opakowaniu Color Dye Tarrago, ewentualnie jakimś cleanerem do skór, acetonem ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śmieszko I Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Czyli Color Dye + Shoe Cream?Na początku powinienem użyć tego kremu, czy farbki (już po oczyszczeniu i odtłuszczeniu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Najpierw farbka, wykończyć można kremem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts