modina Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 No, to też coś spoza bucianej branży. Klientka przyniosła nam starą, zniszczoną torbę zacnej firmy Fendi (Fendi Roma 1925). Ponieważ torba i podszewka były syntetyczne i nie do uratowania (poza uchami i paskami, które na szczęście okazały się być skórzane) zapadła decyzja o uszyciu nowej torby w całości ze skóry i ze skórzaną podszewką. Formy uzyskaliśmy po rozpruciu starej torby. Zachowaliśmy oryginalne stopki na dnie, suwaki, ramkę wewnętrznego zamka, ucha, paski, klamry, nity i firmową naszywkę. Nowy wierzch z niezbyt grubego bukatu, podszewka ze świńskiej skóry. Nie zrobiłem zdjęć torby przed robotą, ale rzuciłem do zdjęcia rozebrane elementy, by pokazać stopień zniszczenia i wytarcia. Oto efekt końcowy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 fajnie wyszło, potrafię chyba sobie wyobrazić ogrom zniszczeń też mi się zachciało coś uszyć, jak zobaczyłem te fotki, tylko jakoś czasu nie mam na moje widzimisia żadne ostatnio... długo zeszło koledze ze zrobieniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted August 11, 2015 Author Report Share Posted August 11, 2015 długo zeszło koledze ze zrobieniem? Od przyjęcia zamówienia? …ze cztery miechy W godzinach trudno dokładnie wyliczyć, było robione przez ostatnie kilka dni po trochu pomiędzy innymi rzeczami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts