Jump to content

BMW5 - fotel po ... sporym brudasku

Recommended Posts

Guest BB System

Witam,

zaproponowałbym użycie szamponu do skóry (ale przy takim stopniu zabrudzenia, może nie dać rady) ewentualnie szare mydło i ciepła woda. Ewentualnie zmienić kolor nowym barwnikiem, ale to wiązałoby się z malowaniem wszystkich foteli :-(

Nie trzeba malować wszystkich foteli. Ten jeden był wyczyszczony i malowany. Do czyszcsenia jedynie profesjonalne środki. Osobiście używam Gliptone, Avel, Lederzentrum, Klinika Skóry itd. Ten fotel był czyszczony na Gliptone GT15. Malowany farbami produkowanymi w Indiach i domkniety takimiż samymi lakierami. Nie są znane jeszcze u nas w Polsce. A bardzo ciekawe. Od tego tygodnia po dwóch miesiącach rozmów dostałem pierwszy środek firmy Ottimo czyli dokladnie włoskiego Fenice - czyści również fenomenalnie. Choć jeśli mam czas bardzo lubię mydło Avel skuteczne i z glicerynami. Szare mydło i woda ciepła niestety nie. Wypłukuje olejki i garbniki, wysusza skórę,zapycha pory w skórze, jednocześnie może powodować w przyszłości pęknięcia. Na jeden z wymienionych wcześniej środków mam pisemną rekomendację z jednego z salonów BMW w Polsce. Choć wszystkie te śrpdki sa stosowane w przeróżnych bardzo prestiżowych salonach, reko[beeep]wane zarówno przez producentów aut jak i mebli. Do tkanin jednym z fantastycznych środków jest np. środek czysczący Saphir do tkanin w objętości pół litra. Choć dysponuję również Oranje holenderskim jak i Ochnikiem, który całkiem się sprawdza w czyszczeni praktycznie na sucho obić tkaninowych samochodowych.

Pozdawiam

Edited by tosa

Guest BB System

Tak to jest jak człowiek nie oberzy wszystkich zdjęć i już pisze.. :-) Skupiłem się na fotkach sprzed renowacji, a  o wymieniane przez Ciebie środki chętnie popytam na priv. Pozdr!

Tak to jest jak człowiek nie oberzy wszystkich zdjęć i już pisze.. :-) Skupiłem się na fotkach sprzed renowacji, a  o wymieniane przez Ciebie środki chętnie popytam na priv. Pozdr!

Ok. Myślę,iż wszędzie można się tam na mnie powołać.