makowiec Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Jako, że o skórze to... Nie będę owijał w bawełnę. W jednym z secondhandów kupiłem fajną skórzaną kurtłkę. Taką 3/4, w kroju jak marynarska kurtka. Iście "depechowska". Ramoneski to nie wszystko i ile można ich mieć. Takie małe zwichrowanie. No i cena. Jak za darmo. Prawie wszystko ok. Skróciłem i zwęziłem nawet rękawy. Przynajmniej teraz nie wygląda jak po starszym bracie. Jedyny problem to...kołnierz owej kurtałki, który - tak jakby - farbował kołnierzyki moich koszul. No i teraz pytanie....na które odpowiedź jest pewnie prosta niczym kilometr drutu w kieszeni. Jak sprawić, aby kołnierz kurtałki nie barwił mi kołnierzyków koszul? Jednym słowem czym to potraktować? Skóra standardowa. W miarę miękka, nie za gruba i licowa. Czarna rzecz jasna. Najzwyklejsza skórzana galanteria. Aaaaaa....zapomniałbym. Pewnie przydałoby się lekkie odświeżenie koloru, bo delikatnie zmatowiała. A więc? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Ja jechałbym kompleksowo: Czyszczenie - Mydło Saphir Odżywienie, regeneracja koloru - Canadian Saphir Jeżeli po wypolerowaniu kołnierz nadal będzie barwił wtedy Color Stop ewentualnie Lakier wykończeniowy Tarrago 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 a może : http://www.amazon.com/Fiebings-Acrylic-Resolene-Dye-Finish/dp/B003BCQ2JM Zrobiłem sobie kiedyś pasek do spodni, czarny. Plamił mi jeansy okrutnie. Potraktowałem powyższym specyfikiem. Ustało........ ale pojawił się połysk, zatem wez to pod uwage jeśli kurtka jest matowa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts