Corn Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Pierwszy raz z rzemieniem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Oj lubię takie klimaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted May 8, 2014 Author Report Share Posted May 8, 2014 Niestety pośpiech nie jest sprzymierzeńcem rzemieślnika i widać kilka bubli. Trzeba było uważać z rzemieniem bo skóra połączona jest bezpośrednio z okładką książki, która mimo że twarda, przy dziurkowaniu się rozlatuje (jeśli otwor są z duże). Teraz jak nad tym myślę to zrobiłbym to inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Z takich potknięć pozostaje wyciągać wnioski. Mi akurat tutaj to jakoś mocno nie przeszkadza. Czasem małe niedoskonałości nadają smaku. Byle tylko nie ucierpiała na tym trwałość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belteszassar Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 (edited) No popatrz Pan, Panie CORN i tu się spotykamy (jam Danko). Podoba mi się ta okładka tym bardziej, że ostatnio sam na potęgę robię okładki na Biblie. Świetne barwienie a rzemień też fajnie wygląda ale czy na pierwszej stronie nie jest on trochę nierównomiernie naciągnięty (tak koło 4-tego liścia licząc od dołu)? Poza tym naprawdę mi się widzi Edited May 8, 2014 by Belteszassar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted May 8, 2014 Author Report Share Posted May 8, 2014 Tam jest łączenie. Jeszcze nie wychodzi mi ono tak jak powinno (co można zauważyć również w innych miejscach). Od razu rzuciłem się na oplot z potrójn pętelką korzystając jedynie z instrukcji Stohlmana, także wszelkie błędy wynikają z braku doświadczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belteszassar Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Tam jest łączenie. Jeszcze nie wychodzi mi ono tak jak powinno (co można zauważyć również w innych miejscach). Od razu rzuciłem się na oplot z potrójn pętelką korzystając jedynie z instrukcji Stohlmana, także wszelkie błędy wynikają z braku doświadczenia. Tak też myślałem. Ja na razie nie mam odwagi na oploty bardziej rozbudowane niż krzyżyki tym bardziej że nigdy nie miałem zdolności do węzłów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts