meilie Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Hej, niedawno kupiłam zamszowe buty w sklepie internetowym, ale kiedy w końcu przyszły, okazało się, że jeden jest trochę innego koloru. (No to już wiem czemu były w aż tak atrakcyjnej cenie... ) Podejrzewam, że lewy leżał cały czas w pudełku, a prawy stał na wystawie i stąd ta różnica. W każdym razie poza tym drobnym mankamentem świetnie mi pasują, dlatego postanowiłam je mimo to zostawić, mając nadzieje że lekkie poprawienie koloru to nieduży problem Użyłam więc na nich czegoś takiego: http://kaps.com.pl/p...novator,20.html, wg opisu na opakowaniu miał 'trwale zmienić kolor', ale jak widać na poniższych obrazkach, nie udało mi się doprowadzić do tego, żeby oba buty miały jednolity kolor. W związku z tym zwracam się z prośbą o polecenie produktu, który pomoże mi wyrównać kolor (przy założeniu, że ten z linka powyżej zawiódł) Dodam jeszcze, że są to moje pierwsze zamszowe buty, więc jeśli przy okazji powinnam zakupić jakieś pielęgnacyjne niezbędniki, to również będę wdzięczna za wskazówki Tutaj zdjęcia: Wg naklejki na pudełku jest to zamsz kozi Kolo: czarny I takie bonusowe pytanie - jak widać na zdjęciu, trochę 'łapią' kurz i wszelkie inne białe paprochy. Czy da się coś z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam, M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Hey Hej, niedawno kupiłam zamszowe buty w sklepie internetowym, ale kiedy w końcu przyszły, okazało się, że jeden jest trochę innego koloru. (No to już wiem czemu były w aż tak atrakcyjnej cenie... ) Podejrzewam, że lewy leżał cały czas w pudełku, a prawy stał na wystawie i stąd ta różnica. W każdym razie poza tym drobnym mankamentem świetnie mi pasują, dlatego postanowiłam je mimo to zostawić, mając nadzieje że lekkie poprawienie koloru to nieduży problem Pewnie było dokładnie tak jak napisałaś. Jeżeli nie zdecydowałaś się je zachować, a sprzedawca nie podał informacji o różnicy w kolorach przy sprzedaży, proponuję napisać do niego maila lub zadzwonić oraz zasugerować, że jesteś gotowa zostawić te buty, ale w zamian za np. 20% rabatu. Myślę, że choćby częściowo zwróci Ci się koszt kosmetyków, a sprzedawca nauczy się informować o stanie sprzedawanego obuwia. Użyłam więc na nich czegoś takiego: http://kaps.com.pl/p...novator,20.html, wg opisu na opakowaniu miał 'trwale zmienić kolor', ale jak widać na poniższych obrazkach, nie udało mi się doprowadzić do tego, żeby oba buty miały jednolity kolor. Nie znam specyfiki i jakości tego powyższego, ale pewnie sam również sugerowałbym użycie któregoś renowatora: - Saphir Renovetine - Suede Renovaor Tarrago Generalnie opcje są 2: Opcja nr 1 A. Czyszczenie - Omnidaim B. Renowacja koloru - Saphir Renovetine lub Suede Renovator Tarrago C. Zabezpieczenie przed wilgocią i brudem - Nano Protector Tarrago Tu przykłady: http://www.wbutach.p...amszu-i-nubuku/ Opcja 2 (malowanie) A. Czyszczenie - Omnidaim B. Farba - Tinture Francaise C. Zabezpieczenie przed wilgocią i brudem - Nano Protector Tarrago Przykłady: http://www.wbutach.p...amszu-i-nubuku/ W związku z tym zwracam się z prośbą o polecenie produktu, który pomoże mi wyrównać kolor (przy założeniu, że ten z linka powyżej zawiódł) Dodam jeszcze, że są to moje pierwsze zamszowe buty, więc jeśli przy okazji powinnam zakupić jakieś pielęgnacyjne niezbędniki, to również będę wdzięczna za wskazówki W zasadzie jak wyżej + szczoteczka do zamszu standardowa lub Saphir metal Wg naklejki na pudełku jest to zamsz kozi Kolo: czarny Zatem renovator lub farba w czerni rzecz jasna I takie bonusowe pytanie - jak widać na zdjęciu, trochę 'łapią' kurz i wszelkie inne białe paprochy. Czy da się coś z tym zrobić? W stałym użyciu szczoteczka do zamszu i zabezpieczenie skóry Nano Protector Tarrago pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts