Guest Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 (edited) Witam, chciałbym odświeżyć oraz zabezpieczyć buty przez wilgocią. Buty wykonane z dwoiny welurowej. Taką informację podaje producent. Strukturą dwoina przypomina mi nubuk olejowany. Być może mylę się. Czy środek SAPHIR BDC Onguent Oiled Leather nada się do tego? Używam go właśnie do nubuku olejowanego i jest świetny. Bardzo proszę o jakieś rady. Poniżej link do butów. https://wojas.pl/produkt/29680/trzewiki-meskie-7209-62 Dzięki za pomoc Edited March 12, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Onguent powinien się nadać. Zrób próbę w celu weryfikacji i jak będzie OK, to śmiało po całości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 (edited) A czy nie lepiej użyć czegoś w spray'u? Taką informację znalazłem: "Skóry welurowe i nubukowe – Wierzch obuwia czyścić specjalną gumową szczotką. Do konserwacji zalecane jest używanie preparatów w aerozolu do welurów i nubuków.Uwaga! Nie należy stosować past i kremów." Może jakiś olej w aerozolu? Edited March 13, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Przyjąłem, że to nubuk olejowany. Teraz doczytałem: "przypomina mi nubuk olejowany" Jeżeli zatem nie jest to skóra olejowana, to faktycznie lepiej aerozol - nic lepszego niż Nano Protector nie wymyślono Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts