MacDermot Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 (edited) Po Solovairach przyszedł czas na coś innego. Wybór padł na amerykańskie combat boots. Niska cena, niezła jakość więc musiałem spróbować. Butów używam od miesiąca. Były już u szewca na rozciąganiu pięt gdyż zrobione zostały prawdopodobnie z betonu. Operacja się udała buty zrobiły się wygodne. Pozostają dwie kwestie. Buty po wyjęciu z pudełka zostały wyczyszczone cleanerem i pociągnięte dwoma warstwami tucana. Tutaj pytanie, czy w takich butach, które już swoje lata mają, trzeba bardziej martwić się o natłuszczenie czy te dwie warstwy tucana wystarczą? I druga wątpliwość, w momencie w którym buty stoją prosto, tylna krawędź obcasa jest uniesiona, gdy wyrówna się obcas z podłożone, to przednia część jest uniesiona. Czuć to gdy się chodzi. To wada do naprawy czy taki urok? Pytam bo widziałem już takie coś w trzewikach Bexleya, nawet na zdjęciach katalogowych. Do tego przymierzałem dwie pary tych combat boots i obie tak miały. Pic rel. Edited March 6, 2018 by MacDermot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrissbe Posted October 1, 2019 Report Share Posted October 1, 2019 Witaj MacDermot. Jak buty się sprawują? Miałem zamiar kupić Solovair olejowane ale po Twoim doświadczeniu z tymi butami odpuściłem sobie. Szukam czegoś uniwersalnego na chłodniejsze dni. Cena tych Addison jest bardzo zachęcająca. Podoba mi się również brak materiału i membran w środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts