sputnik Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 (edited) Witam! Niedawno zakupiłem buty trekkingowe Aku Tibute LTR ze skóry licowej. Chodziłem w nich ok.2 tygodnie do pracy i z powrotem (codziennie ok.4-6km). Raz też byłem na wycieczce dwudniowej w Pieninach (zrobione 53km). Buty wygodne i ogólnie wszystko super, ale dzisiaj podczas mycia zauważyłem jakby odchodzącą skórę przy łączeniu z podeszwą. Ma to miejsce tylko na prawym bucie, na lewym takie zjawisko nie występuje. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy coś takiego było wcześniej, gdyż nie pamiętam (może nie zwróciłem uwagi?). Przed wycieczką buty były u szewca na lekkim rozbijaniu (obcierała pięta). I teraz pytanie - czy coś takiego to normalne zjawisko? Czy trzeba reklamować? Jest to dla mnie o tyle problematyczne, gdyż za tydzień wyruszam na Główny Szlak Beskidzki i nie wiem, czy buty się czasem nie rozlecą? Jeśli chodzi o szczelność, to podczas zostawienia buta w miednicy z wodą, do środka nie puścił nic w newralgicznym miejscu. Dodaję zdjęcia. Dwa przedstawiają wspomnianą wadę, jedno lewego buta (bez skazy). Bardzo proszę o poradę. // Zdjęcia były robione zaraz po myciu - temu skóra jest mokra Na drugim zdjęciu trochę docisnąłem buta, żeby skaza byłą bardziej widoczna. Normalnie wygląda jak na zdjęciu 1 Edited July 23, 2015 by sputnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Oddaj do reklamacji i nie mocz butów w miednicy!, skóra nie lubi wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Oddaj do reklamacji i nie mocz butów w miednicy!, skóra nie lubi wody. Święte słowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts