Guest Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Szybka i łatwa renowacja kierownicy. Zupełnie jak nowa w zaledwie kilka chwil. Saphir Renomat + Renovating Cream Saphir + Bawełniana szmatka do polerowania Saphir Skóra na kierownicy była powycierana i popękana od użytkowania. Prezentowała się następująco : Początkowo kierownica została porządnie wyczyszczona Saphir Renomat. Następnie odczekałem piętnaście minut, zgodnie z zaleceniami firmy Saphir. Po wyschnięciu kierownicy, rozpocząłem nakładanie warstw Renovating Cream. Lepiej nałożyć kilka cienkich warstw niż jedną grubą. Każdą warstwę mocno rozprowadziłem po kierownicy, aby nie pozostawić naddatków. Łącznie warstw na kierownicy zostało położonych cztery, co pozwoliło zakryć wszelkie niedoskonałości. Po odczekaniu dziesięciu minut, po nałożeniu ostatniej warstwy, bawełnianą szmatką firmy Saphir wypolerowałem całą kierownicę. Wszystkie te zabiegi sprawiły, iż kierownica wygląda jak nowa. Kierownica po renowacji : Małe porównanie przed i po renowacji. Pozdrawiam, Konrad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Tosa proponuje wykończyć jeszcze bezbarwnym lakierem wykonczeniowym w macie, ale i bez tego jest naprawdę trwale i skutecznie. Mam sporo pozytywnych komunikatów zwrotnych po wielu tysiacach kilometrów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Na pewno będę musiał wypróbować lakier bezbarwny Na prawdę poprawi to trwałość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts