krisekp0 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Witam ! Ostatnio zakupiłem przez stronę 1but.pl buty firmy Nike, model Air max 90 o rozmiarze EU 44. Posiadam również buty Nike Renzo Mid 2, które są rozmiar mniejsze, wkładka pół cm krótsza. Problem w tym, iż wydają się one większe od Max'ów, mimo to iż mierzyłem wkładki obu butów i jest tak jak należy. Butów nie moge wymienić, ponieważ sądziłem, że jest to kwestia rozchodzenia, rozbicia buta i byłem w nich pare razy, toszke zabrudzone. Dziwi mnie to, nasuwa mi się pewien pomysł, iż może to przez to że pięta umieszczona jest wyżej od palców i noga "zsuwa" się na dół. W butach byłem pare dni, co najciekawsze dzisiaj pojechałem do sklepu Nike, przymierzyłem ten sam model i ten sam rozmiar i wydają się być większe. Macie może jakieś pomysły co zrobić by but spasował do nogi ? Jest to wogóle możliwe ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam, Krzysiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Witaj! Możesz skonsultować problem z Szewcem - jest szansa, że coś doradzi. Możesz spróbować zniwelować niewielki luz wkładką, ale przy dużo za dużych skłaniałbym się ku odsprzedaży jednak. Chyba, że stopa rośnie - można przeczekać pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisekp0 Posted June 17, 2013 Author Report Share Posted June 17, 2013 W tym problem że są one ciut za małe, co prawda jak dosune palce do końca to palec wcisne, ale caly czas mam noge w takiej pozycji że z tyłu troszkę luzu a z przodu czuje palec, tak jakby właśnie stopa się zsuwała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Coś źle skojarzyłem wobec tego Skoro za małe to koniecznie do Szewca! Jest szansa, że za pomocą chemii i kopyta dopasuje but do stopy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisekp0 Posted June 17, 2013 Author Report Share Posted June 17, 2013 A nie zniszczy ich przy tym ? A masz jakiś pomysł jak wytłumaczyć że w sklepie ta sama rizmiarówka była ciut większa ? Może jednak (mimo iż sprzedawca zapewniał mnie że nie) buty rozbiją się ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Dobry Szewc buty naprawia - nie niszczy A z rozmiarówkami różnie bywa. Miej świadomość, że buty sportowe to jest totalna, globalna masówka szyta na wschodzie. Różne rzeczy już widziałem i nic mnie nie zdziwi To, że jedna para leży lepiej od drugiej nie jest moim zdaniem czymś mocno niepokojącym w przypadku butów sportowych. W Twoim interesie jest dobre dopasowanie obuwia. Po otrzymaniu paczki nigdy nie wychodź z domu póki nie jesteś pewien, że jest OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts