rahim711 Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Witam Kupiłem buty Adidas Plimacana ze skóry naturalnej. Chodze w nich około 3 miesięcy. Ostatnio byłem w sklepie w którym je nabyłem i zauważyłem różnicę kolorustyki tzn. moje są ciemniejsze. Były momenty użytkowania ich w deszczu. Czyli śmiem twierdzić, że to od zamoknięcia. Wysuszyłem je a kolor jak zciemniał taki jest. Macie jakiś pomysł na to aby je "rozjaśnić"? Poniżej zdjęcia przed i po problemie. Czekam na szybką odpowiedź. Dziękuje Bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Witaj, Jasne skóry z czasem naturalnie się patynują i na pewno ciemnieją od wilgoci - tak pewnie było w tym przypadku. Systematycznie pielęgnując buty można ten efekt zminimalizować. Na tym etapie może być ciężko. Możesz spróbować użyć dobrego mydła do skór lub wyczyścić skórę środkiem Renomat Saphir i potraktować skórę kremem Pommadier w odpowiednim kolorze. Identycznego koloru już pewnie nie uzyskasz, ale jest szansa, że będą prezentowały się o niebo lepiej. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rahim711 Posted May 28, 2013 Author Report Share Posted May 28, 2013 Dziękuje bardzo za pomoc, o to Mi chodziło, bo szewc je skazał na "przegraną". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts