Guest Johnny Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Dzień dobry Państwu! Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje sposób, by doprowadzić biały znaczek Nike do stanu pierwotnego. W trakcie gry nastąpiło otarcie widocznej części buta, nie wiem, o piłkę, but innego zawodnika albo jeszcze coś innego. Został po tym ślad, który próbowałem usunąć w najprostszy możliwy chyba sposób, tzn. czyszcząc znak Nike mokrą szmatką, a potem nawet gąbką. Bez efektu. Pytam więc uprzejmie, jak można ową część buta skutecznie wyczyścić, jeśli to w ogóle możliwe. Jeśli zajdzie potrzeba mogę spróbować zrobić dokładniejsze zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Cześć! Jeżeli to zabrudzenia powierzchniowe to jakiś cleaner do skór. -jeżeli to skóra naturalna licowa lub gładka syntetyczna można próbować Universal Cleaner Tarrago -jeżeli to skóra lakierowana (jak w lakierkach) to Vernis Rife Saphir bezbarwny lub Patent Leather Tarrago Oczywiście ciężko tu cokolwiek zagwarantować. Kwestia próby. Jeżeli to uszkodzenia mechaniczne (przetarcia) i skóra nie jest lakierowana to można delikatnie pociągnąć odpowiednimi białymi barwnikami do renowacji skór: - Quick Color Tarrago - Color Dye Tarrago Istotne - próba regułka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Johnny Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Cześć! Jeżeli to zabrudzenia powierzchniowe to jakiś cleaner do skór. -jeżeli to skóra naturalna licowa lub gładka syntetyczna można próbować Universal Cleaner Tarrago -jeżeli to skóra lakierowana (jak w lakierkach) to Vernis Rife Saphir bezbarwny lub Patent Leather Tarrago Oczywiście ciężko tu cokolwiek zagwarantować. Kwestia próby. Jeżeli to uszkodzenia mechaniczne (przetarcia) i skóra nie jest lakierowana to można delikatnie pociągnąć odpowiednimi białymi barwnikami do renowacji skór: - Quick Color Tarrago - Color Dye Tarrago Istotne - próba regułka Dziękuję za odpowiedź! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts