forester Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Cześć Mam sprawę - moja mama mimo moich ostrzeżeń oddała futro do pralni. Zostało wyprane na mokro, wygląda jakby miało z 10 lat więcej. Porobiły się fałdy, kolor się wypaczył. Da się coś z tym zrobić? Robił ktoś kiedyś renowację takiego futra? Na zdjęciach trudno oddać jego wygląd, wygląda bardzo kiepsko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forester Posted March 5, 2013 Author Report Share Posted March 5, 2013 Podbijam do góry, muszę się za to wziąć Nikt z Was czegoś takiego nie robił? Wyczesałem je trochę i wygląd nieco się poprawił, ale do zadowalającego efektu jeszcze sporo brakuje. Jakie środki by się tutaj przydały? Potrzebuję czegoś do odnowy koloru (tutaj myślę o jakimś spreju do zamszu/nubuku) i czegoś żeby tą skórę odżywić, bo jest przesuszona, ale co do tego pomysłów brak. Pomożecie? Zrobię fotorelację z postępu prac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Hej, Nie mam doświadczenia z futrami, ale jeżeli już miałbym się za to brać, próbowałbym chyba: 1. Omnidaim - czyszczenie 2, Saphir Renovetine do odświeżenia koloru 3. Nano Protector Tarrago zabezpieczając ... próba regułka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts