Guest w_bucie Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Witam, od jakiegoś czasu przeglądałem forum i nasuneły mi się pewne pytania odnośnie tago jak dbać o takie ( http://www.ecco.com/pl-PL/630014-11001 ) buty. po pierwsze proszę o potwierdzenie czy rzeczywiście tak wygląda nubuk olejowany (o ile wiem to moje pierwsze buty z takiej skóry)? czy do nubuku olejowanego można używać produktu Renomat Sphir? jak czyścić/pielęgnować buty żeby nie "zniszczyć" białej obwódki i ostatnie ale najważniejsze czy zestaw Protector oil HP + Onguent to optymalny zestaw do codziennej pielęgnacji? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Trochę wygląda jak licówka i zależy do którego sklepu zajrzysz, różnie to pewnie opisują Tu dla przykładu: Materiał zewnętrzny: Skóra licowa http://www.riccardo.pl/on/buty-meskie/botki/ecco-biarritz-black Generalnie myślę, że nie powinieneś mieć specjalnie problemów z czyszczeniem i pielęgnacją tych butów, ale przed zastosowaniem czegokolwiek pierwszy raz zawsze wykonaj próbę na małym, niewidocznym skrawku, np. przy pięcie - będziesz miał pewność. Ja stosowałbym: Renomat + Pommadier Cream w czerni W sezonie jesienno-zimowym od czasu do czasu tłuszcz, np HP Dubbin. Obwódki możesz czyścić również Renomatem za pomocą stosunkowo twardej szczoteczki, niektórzy stosują szczoteczkę do zębów Produkty, które sam przytoczyłeś, również powinny się sprawdzić, aczkolwiek w warunki miejskie moja propozycja powinna w zupełności wystarczyć. Oczywiście trzymam się infa ze strony, iż jest to jednak licówka Jeżeli olejowany nubuk, to jednak Twoja opcja będzie lepsza pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest w_bucie Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 No właśnie mam problem z określeniem jaki to rodzaj skóry i pewnie stawiał bym na licową, ale jak je kupowałem to pani mowiła coś o nubuku olejowanym... niestety wtedy zadzwonił mój telefon i nie dopytałem pani dokładnie co i jak ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 (edited) a czy by to napewno skóra a nie "skóra", piszą że naturalna a to znaczy że można pielęgnowac podobnie jak tłusty nubuk Edited January 5, 2013 by kwinto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest w_bucie Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Czy to skóra czy "skóra" to na 100 % nie wiem bo nie mam pojęcia jak to sprawdzić, opierami się tylko na częściowych informacjach od sprzedawcy, tych ze stron internetowych i z forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Marka i cena wskazuje na skórę naturalną. Mało prawdopodobne, by było inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts