nie_problem Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Wpadłem na ryzykowny pomysł - jak się nie spodoba lub nie będzie zainteresowania to będę kasował, ale może w ramach popularyzacji Sztuki Szewskiej znajdzie się grupa Szewców, którzy zechcą odpowiadać na głupie (i nie tylko) pytania Zacznę osobiście: Czy Szewc bez butów chodzi? Bardziej marudzą klientki czy klienci? Czy mijając na ulicy atrakcyjną blondynkę Szewc intuicyjnie najpierw patrzy na buty? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziobest Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 witajcie w odpowiedzi na fajne pytania: tak szewc bez butów chodzi - no chyba że sam je sobie uszyje ale na to zwykle nie ma czasu ja z pomocą Waszą może kiedyś założę buty przez siebie uszyte ale to jeszcze myślę za czas jakiś i doświadczenia kawałek co do marudzenia to fakt klientki są bardziej wymagające - że tak to ujmę co do trzeciego to już takie skrzywienie zawodowe kiedyś się zwracało uwagę na blondynkę a teraz to się widzi chińskie, polskie, ze skóry itp a na koniec o to kobitka a ciąg dalszy pytań czy to prawda że - klnie jak szewc?? czy to prawda że - pijany jak szewc?? ps czasami się sprawdza ale chętnie usłyszę inne opinie pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 Hehe - dzięki za odpowiedzi. Pewnie pozostali Szewcy mają podobnie, więc generuję kolejne zapytanie W których miesiącach Szewc statystycznie ma najwięcej roboty (sezon dla Szewca)? A w których najmniej (najlepszy moment na urlop)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 (edited) Czy Szewc bez butów chodzi? Mój mistrz widząc moją torbę rozprutą na szwie zapytał jak długo z tym chodzę odpowiedziałem że jakiś rok, on na to "będzie z ciebie szewc" życie to potwierdziło. Bardziej marudzą klientki czy klienci? 90% to klientki odpowiedź nasuwa się sama. Czy mijając na ulicy atrakcyjną blondynkę Szewc intuicyjnie najpierw patrzy na buty? Zdecydowanie tak , coś w rodzaju "pokarz mi swoje buty a powiem ci kim jesteś". czy to prawda że - klnie jak szewc?? A jak że!, oczywiście w zaciszu warsztatu, trzymając w rękach chińską atrapę „obuwia” wiązanka pomaga rozładować napięcie emocjonalne. czy to prawda że - pijany jak szewc?? A z kąd się wzioł " szewski poniedziałek"? W tym przypadku nie naśladuje mojego mistrza. W których miesiącach Szewc statystycznie ma najwięcej roboty (sezon dla Szewca)?Okresy przejściowe Wiosna -Lato Jesień-Zima Termin ściśle związany z warunkami atmoswerycznymi. A w których najmniej (najlepszy moment na urlop)? Wieszam miesiąc wcześniej kartkę z informacją i jadę na urlop ,odpoczynek to rzecz ważna. Edited December 1, 2012 by difer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 1, 2012 Author Report Share Posted December 1, 2012 (edited) Generuje nam się fajna lista pytań - będę ją systematyzował i rozszerzał. Najnowsze pytanie będzie na pomarańczowo A Wy odpowiadajcie, na które chcecie Czy Szewc bez butów chodzi? Bardziej marudzą klientki czy klienci? Czy mijając na ulicy atrakcyjną blondynkę Szewc intuicyjnie najpierw patrzy na buty? Szewc "klnie jak szewc" ? Szewc "pije jak szewc" ? W których miesiącach Szewc statystycznie ma najwięcej roboty (sezon dla Szewca)? A w których najmniej (najlepszy moment na urlop)? O którym kliencie będziesz pamiętał już zawsze i dlaczego? Jak "rynek szewski" będzie wyglądał za 5 lat? Co Szewca najbardziej wk... (sprawdzam moduł autocenzury - nie działa)... ups ... denerwuje? Edited December 1, 2012 by nie_problem - moduł autocenzury nie działa :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziobest Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 witajcie widzę że temat się pięknie rozkręca O którym kliencie będziesz pamiętał już zawsze i dlaczego? - no cóż zwykle pamiętamy o tych najgorszych ja natomiast o tym który w ciągu dwóch godzin obiegł wszystkie sklepy w promieniu 2 km i pokazywał jak mu buty zrobiłem ( znaczy chyba był zadowolony ) później przez klika dni słyszałem od wszystkich jaki mam fajnych klientów Jak "rynek szewski" będzie wyglądał za 5 lat moim skromnym zdaniem tak samo jak teraz i od kilkudziesięciu lat może trochę więcej elektronicznych i kosmetycznych tematów dojdzie ale ręczne narzędzia będą nadal w cenie Co Szewca najbardziej wk... (sprawdzam moduł autocenzury - nie działa)... ups ... denerwuje? hmmmmmm jak klej nie chce schnąć a żona już trzeci raz woła na obiad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts