RegularMe Posted July 8, 2018 Report Share Posted July 8, 2018 (edited) Dzięki uprzejmości moderatora i jego podpowiedziach udało mi się w sposób zadowalający odrestaurować buty, wyszło drogo, może warto było kupić nowe buty ale radość z ich używania jest niesamowita. Muszę zrobić ostatecznie poprawki, taką mam nadzieję. Przy pięcie mam przebarwienie od kremu który musiał mi kapnąć, renowator shapira złagodził je i lekko rozmazał. Co użyć aby nie usunąć lakieru? Od podeszwy mam lekkie przebarwienie, na sam koniec przeciągnąłem po skórze nie tą gąbką co trzeba wiec pojawiła się lekka szarość, dodatkowo pierwotnie tam była plama a ja chcąc ją osunąć mydłem shapir w tym miejscu uszkodziłem strukturę skóry zbyt intensywnie trąc ją szczotką ( lekka chropowatość skóry). Zastanawiam się jak ten bok doprowadzić do ładu. Jeżeli musiałbym jednak ściągnąć farby to? - Jak odnowić kolor bez lakierowania? Shapir renowator, balsam, krem koloryzujący ( tutaj ten on ryłko ) i wosk na koniec wystarczy aby mieć podobny efekt jak teraz? - Strukturę buta da się odbudować, wygładzić miejsca gdzie skórę za bardzo przetarłem. - Jakieś tipy co zrobić aby buty wyglądały jak najbardziej naturalnie? Tutaj można zobaczyć jak wyglądał proces odnowy butów który dzięki wam się udał.https://imgur.com/a/NCvOXiq Buty przed czyszczeniem Buty po czyszczeniu Buty po lakierowaniu / farbowaniu. Buty po renowatorze, kremach i woskach Edited July 8, 2018 by RegularMe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts